Online platform wil plekken waar kinderen komen rookvrij maken

Welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen moeten rookvrij worden? Met één druk op de knop kunnen mensen vanaf deze week via het nieuwe platform rookvrij.nl laten weten welke locaties dat in hun buurt zouden moeten zijn.


De online handtekeningenactie op weg naar een rookvrije generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Uit recent onderzoek blijkt dat ruim acht op de tien Nederlanders willen dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij worden. Toch zijn er in elke regio nog steeds honderden van dit soort plekken waar gerookt wordt, ook waar kinderen bij zijn. Met rookvrij.nl laten initiatiefnemers zien dat het rookvrij maken van een plek waar kinderen spelen heel eenvoudig is.

"Met rookvrij.nl kan iedereen met zijn of haar stem de sportvereniging in de wijk, speeltuin op de hoek of het buurtschooltje steunen bij het rookvrij worden", aldus Floris Italianer, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij. "Zo geven we iedereen de kans om zelf actie te ondernemen en zo de rookvrije generatie te realiseren." Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om bestuurders te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief