Het nieuwe uiterlijk van de geldautomaat.
Het nieuwe uiterlijk van de geldautomaat. (Foto: Geldmaat)

Alle geldautomaten worden vanaf 2019 geel

Geldservice Nederland (GSN) neemt vanaf begin 2019 stapsgewijs de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank over. Tegelijkertijd met dat proces verdwijnen vanaf het eerste kwartaal van 2019 de vertrouwde geldautomaten uit het straatbeeld. Die krijgen een nieuw, geel uiterlijk en gaan Geldmaat heten.


GSN beheert de geldautomaten van de drie banken al sinds 2011. Volgens directeur Geert Eikelboom van Geldservice Nederland wordt in winkels steeds vaker digitaal betaald. "Er blijft echter ook behoefte om contant geld op te nemen of te storten. Daarom werken we met de banken samen aan een gezamenlijk geldautomatennetwerk waarmee we de automaten evenwichtiger verspreiden. Zo zie je nu soms in een winkelgebied vijf automaten van de drie verschillende banken vlakbij elkaar staan. Op basis van het aantal transacties en bezoekers in het gebied kunnen bijvoorbeeld twee automaten ook voldoende zijn. Op veel van dit soort locaties gaan we het netwerk aanpassen."

Gemakkelijk

De Geldmaat-automaten werken door de nieuwe software straks allemaal hetzelfde. "Zo zorgen wij ervoor dat iedereen gemakkelijk toegang houdt tot contant geld." Geldservice Nederland heet per 1 januari 2019 ook Geldmaat en is samen met de drie banken verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe netwerk van geldautomaten. Naar verwachting is het nieuwe netwerk eind 2020 gereed. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief