Foto: Pixabay

Ruim 35.000 jongeren worden ingeënt tegen de meningokokkenziekte

STEENBERGEN - Op zeven locaties in de regio West-Brabant worden in april en juni alle jongeren tussen 14 en 18 jaar ingeënt tegen de meningokokkenziekte. Het gaat in totaal om ruim 35.000 personen. 


De GGD West-Brabant is druk bezig met de voorbereidingen van deze grote klus. Het wordt het een van de grootste inentingscampagnes in de afgelopen decennia. Nadat vorig jaar al ongeveer 4.500 jongeren van 14 jaar (geboren tussen april 2004 en december 2004) werden gevaccineerd, zijn dit jaar alle andere jongeren geboren tussen januari 2001 en december 2005 aan de beurt om een inenting te halen. 

"We zijn volop bezig met de voorbereidingen", laat directeur publieke gezondheid Annemieke van der Zijden van GGD West-Brabant weten. "Grootschalige inentingscampagnes zijn ons natuurlijk niet onbekend, maar het gaat nu wel om véél meer mensen. Doordat alle GGD-medewerkers de schouders eronder zetten, gaan we deze grote klus klaren." Behalve voor de inenting zelf zijn ook extra mensen nodig voor het klaarmaken van de injecties, de coördinatie van een sessie, de ontvangst en administratie en het beantwoorden van vragen in het callcenter.

De vaccinatiecampagne vindt plaats van 8 tot en met 18 april en van 11 tot en met 21 juni. In West-Brabant worden op de zeven locaties in totaal 26 vaccinatiesessies georganiseerd. De jongeren ontvangen eind maart en eind mei de uitnodiging voor de inenting.

Dit voorjaar worden in heel Nederland 860.000 jongeren ingeënt tegen de meningokokkenziekte. Ruim 35.000 daarvan wonen dus in de regio West-Brabant. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief