Wethouder Petra Lepolder verlaat college Steenbergen

STEENBERGEN - Petra Lepolder verlaat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen en wordt wethouder in de gemeente Dongen. 


Lepolder heeft donderdag een ontslagbrief gestuurd aan de voorzitter van de raad waarin ze aangeeft per direct haar functie in Steebergen neer te leggen. Op donderdag 18 april wordt ze voorgedragen als wethouder in de gemeente Dongen. "Ik heb een mooie en leerzame tijd gehad in de gemeente Steenbergen. Nadat de VVD uit de coalitie was gestapt, wilde ik graag de regie bij mezelf houden", aldus Lepolder. In Steenbergen worden de portefeuille en bijbehorende taken van Lepolder tijdelijk overgenomen door de andere collegeleden. Burgemeester Ruud van den Belt begrijpt haar keuze en wenst haar veel succes met deze nieuwe stap.

Tweede keer

Lepolder is bijna vijf jaar wethouder geweest in de gemeente Steenbergen. Daarvoor was ze al zes jaar aan de slag als gemeenteraadslid voor de VVD. In juni 2018 werd ze voor de tweede keer als wethouder benoemd. Naast Recreatie en Toerisme, Financiën, Economie en Ruimtelijke Ordening, waren het woonwagenbeleid en de arbeidsmigranten zaken waar ze zich de afgelopen periode voor heeft ingespannen. Daarnaast was Lepolder actief in de regio, onder andere als lid van het Strategisch Beraad -– het dagelijks bestuur - van de Regio West-Brabant (RWB) en als voorzitter van de commissie van advies Ruimtelijke Ontwikkeling van de RWB.

Kruispunt

"Toen ik in juni 2018 werd benoemd als wethouder, was mijn drijfveer om voort te bouwen op het fundament dat ik in de collegeperiode daarvoor had opgebouwd", zegt ze in een verklaring. "Ik wilde mij heel graag nog vier jaar inzetten voor de inwoners van de gemeente Steenbergen. Ik had dan ook niet eerder nagedacht over het bewandelen van een ander pad, tot enkele weken geleden de VVD-fractie in de raad aankondigde uit de coalitie te stappen. Ineens bevond ik mij op een kruispunt waarop ik kansen voorbij zag komen en voelde dat ik graag de regie bij mezelf wilde houden. De overstap naar de gemeente Dongen is voor mij een mooie kans om na 11 jaar gemeente Steenbergen te kiezen voor een nieuwe omgeving en een ander perspectief."    

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief