Steenbergse Milou Hensen schrijft Engelstalig boek
Milou Hensen maakte ook de omslag van haar boek zelf.
Milou Hensen maakte ook de omslag van haar boek zelf. (Foto: Gea Vriens)

Steenbergse Milou Hensen schrijft Engelstalig boek

  Cultuur

STEENBERGEN - Milou Hensen uit Steenbergen heeft een boek geschreven dat begin deze maand is uitgegeven bij uitgeverij Boekscout. Het Engelstalige boek met de titel ‘Peter and the book of truth’ is het eerste boek van Milou dat wordt uitgegeven.


Milou Hensen is een jonge dame van 14 jaar die in Steenbergen woont. Ze zit op ’t Ravelijn in Steenbergen en volgt daar Agora onderwijs. Dit is een onderwijsvorm waarbij leerlingen zelf bepalen wat ze willen leren en op welke manier. In de vorm van een challenge wordt de leerstof eigen gemaakt en vervolgens gepresenteerd.

Spelling

Milou, die haar Engels wilde verbeteren, kwam toen op het idee om een Engelstalig boek te schrijven. Hiermee is haar Engels zeker verbeterd, maar het was toch moeilijker dan verwacht. “Je moet op zoveel dingen letten tijdens het schrijven. De spelling, grammatica en waar de aanhalingstekens moeten staan bijvoorbeeld,” vertelt de Steenbergse.

Inspiratie

De inspiratie voor het fantasieverhaal ‘Peter and the book of truth’ kreeg ze toen ze naar de film ‘The Lord of the Rings’ zat te kijken. Milou vertelt: “De basis voor het verhaal had ik eigenlijk best snel op papier staan, ik heb gewoon opgeschreven wat er in mijn hoofd opkwam.” Het verhaal gaat over drie vrienden die een oud boek vinden waarin een tekst staat geschreven. Uit deze tekst blijkt dat het boek gevaarlijk is en moet worden vernietigd. De vrienden gaan op pad en beleven allerlei avonturen.

Uitgeverij

Eigenlijk was het niet de bedoeling om het boek ook daadwerkelijk uit te geven, maar omdat ze veel positieve reacties kreeg besloot ze om op zoek te gaan naar een uitgever. De eerste waar Milou het boek naar toe stuurde had geen belangstelling. Toen kwam ze uitgeverij Boekscout tegen en die bleek een apart onderdeel te hebben waar kinderen tot en met 15 jaar hun boek kunnen aanbieden, Boekscout Yo. Deze uitgeverij was enthousiast en wilde wel met Milou aan de slag. “Uiteindelijk heeft het anderhalf jaar geduurd voordat het boek klaar was om te worden uitgegeven. Ik moest er steeds weer iets in aanpassen en dan weer terugsturen ter controle. En dat duurde best lang", aldus Milou.

Musical

Het boek is niet het eerste verhaal dat de leerlinge van 't Ravelijn heeft geschreven. Zo heeft ze het script voor een musical geschreven. Hoewel ze daarmee is gestopt, heeft ze er geen spijt van gehad. “Ik heb daar wel van geleerd hoe ik bepaalde dingen anders kan doen", zegt ze.

Verzinnen

In het eerste jaar op ’t Ravelijn heeft ze een project gedaan over slavernij. Ook hier heeft ze een verhaal over geschreven. Milou leest zelf niet zo graag. Ze vertelt: ”Als je een verhaal leest staat alles vast. Als je een boek schrijft kun je zelf verzinnen wat er in gebeurt en je eigen fantasie gebruiken om de dingen die je leuk vindt in het boek te zetten.”

Omslag

Naast het verzinnen van het verhaal, heeft ze ook de omslag van het boek zelf gemaakt. Toch wil ze geen schrijver worden. Het liefst wil ze aan de slag in de filmwereld en als dat niet lukt wil ze in de zorg gaan werken. Milou: “Als het in de filmwereld niet lukt dan hoef ik er geen spijt van te hebben dat ik het niet heb geprobeerd.”

Bestellen

Natuurlijk hoopt Milou Hensen dat er mensen zijn die nieuwsgierig zijn naar haar boek en het willen bestellen. Dit kan op de website van uitgeverij Boekscout. Na bestelling heb je het boek dan na ongeveer vijf dagen later in huis.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief