Afbeelding
Foto: Screenshot Opsporing Verzocht

Aantal tips in verdwijningszaak Johan van der Heyden intussen opgelopen naar 21

Door: Peter Houtepen Politie

STEENBERGEN - Het aantal tips in het onderzoek naar de verdwijning van Johan van der Heyden staat inmiddels op 21. Dat meldt de politie. Vijf van die 21 tips zijn binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem.

Het Joint Investigation Team werkt nog steeds op volle kracht aan het onderzoek. Diverse tips worden nagelopen. De tips kwamen binnen na de uitzending van Opsporing Verzocht op tv, vorige week. Maandagavond wordt opnieuw aandacht voor de zaak gevraagd in Bureau Brabant bij Omroep Brabant. 

Belastend

In het onderzoek naar de verdwijning van de Belgische loodgieter zouden, zo werd vorige week bekend, de zonen van verdachte Wanda van R. belastende verklaringen tegen haar hebben afgelegd. De jongens van 16 en 17 jaar zouden hebben verklaard dat het lichaam van Johan van der Heyden in stukken is gesneden en uiteindelijk is verbrand in een kampvuur.

Verdwijning

De 56-jarige loodgieter vertrok zondag 2 juni vanuit België met zijn bestelwagen en keerde niet meer terug. De Belgische en Nederlandse politie hielden in oktober meerdere personen aan, waaronder prostituee Wanda van R. uit Zoersel. Ook haar vriend Nicky S. en haar twee zonen belandden in de cel. De twee jongens legden een gruwelijke verklaring af. Volgens hen maakten Wanda en Nicky een groot kampvuur en lieten daarin de lichaamsdelen van Van der Heyden één voor één verdwijnen. De getuigenverklaringen komen overeen met meldingen van een buurtbewoner uit het woonwagenkamp in Steenbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief