Provincie ziet geen noodzaak voor aanleg rotonde bij Dorpsweg in De Heen
Foto: Google Street View

Provincie ziet geen noodzaak voor aanleg rotonde bij Dorpsweg in De Heen

  Politiek

DE HEEN - De provincie Noord-Brabant ziet geen aanleiding om het kruispunt met de provinciale weg N257 en de Dorpsweg in De Heen te voorzien van een rotonde.


Vanuit de dorpsraad Leefbaarheid De Heen waren zorgen geuit over de verkeersveiligheid en oversteekbaarheid ter plaatse. Op verzoek van de gemeenteraad legde wethouder Wilma Baartmans de vraag voor aan de provincie. 

Afweging

Die heeft laten weten begrip te hebben voor de zorgen die er leven, maar als provincie een afweging te moeten maken over het verbeteren van verkeerssituaties, verspreid over heel Noord-Brabant. "In tegenstelling tot andere locaties in de provincie vinden er tot op heden, volgens de ons bekende gegevens, geen ernstige ongevallen plaats op het bewuste kruispunt", zo luidt het antwoord aan de wethouder. "Ook is het zicht voor het verkeer op het kruispunt ruim voldoende. Door de aanwezigheid van een middengeleider kan het langzame verkeer in twee fases oversteken, hetgeen de oversteekbaarheid ten goede komt."

Verder is, aldus de provincie, de afwikkeling van het verkeer ook niet problematisch. "Er staan geen wachtrijen. Kortom, anders dan de geuite zorg hebben wij geen aanleiding om dit kruispunt op korte termijn anders vorm te geven. Elders in de provincie zijn locaties die vanuit verkeersveiligheidsperspectief een hogere prioriteit hebben om aangepakt te worden. En omdat onze middelen beperkt zijn, zullen wij dit kruispunt niet binnen een afzienbare termijn gaan
aanpakken."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief