Logo internetbode.nl/steenbergen

Recreatief tafeltennis in West Brabant

  Sport en Vereniging


STEENBERGEN - Volgens de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) spelen jaarlijks wel een miljoen Nederlanders minimaal 1 keer een partijtje tafeltennis. Dat kan zijn op het schoolplein, tussen de middag op het werk, op de camping, in een buurthuis of bij een tafeltennisvereniging.

Aan de NTTB-competitite wordt deelgenomen door een kleine 25000 spelers en speelsters. Wellicht dat de overige 975000 best wel eens een keertje meer zouden willen tafeltennissen.

Maar waar kunnen ze dan terecht?

In de gemeente Steenbergen kan dat bij TCS of TBK (Tafeltennis Badminton Kruisland).

Tafeltennis Club Steenbergen

Tafeltennis Club Steenbergen speelt aan de Krommeweg 1 in Steenbergen. Nieuwelingen kunnen zich melden, er wordt getraind op maandag en dinsdag. Jeugd op beide dagen van 19.00-20.00 uur; Senioren op maandag van 20.00-22.00 uur en dames op dinsdag van 20.00-22.00 uur. Ouderen spelen op maandagmiddag van 13.30-15.30 uur. Nadere inlichtingen via Paul Kil, tel. 0167-563547 of p.kil@home.nl.

TCS neemt met 3 senioren-teams en 1 jeugd-team deel aan de NTTB-competitie. Zie ook http://members.ziggo.nl/jongena

Tafeltennis Badminton Kruisland

TBK is een combivereniging en bestaat uit een tafeltennis- en badmintonvereniging. Op dinsdagavond spelen de tafeltennis jeugdleden van 19.00 tot 20.00 uur. Van 20.00 tot 22.00 uur wordt er recreatief tafeltennis gespeeld.

Op donderdagavond is het badmintonavond en spelen de jeugdleden van 19.00 tot 20.00 uur en daarna wordt er door volwassenen recreatief badminton gepeeld. Dit alles vind plaats in Dorpshuis Siemburg, Graaf Engelbrechtstraat 14 in Kruisland. Belangstellende kunnen zich aanmelden via: tbkruisland@gmail.com. Er is een mogelijkheid om 1 keer gratis mee te spelen.

In West Brabant zijn 2 recreanten-competities actief, plus een recreatief bekertoernooi: RRTC staat voor Regionale Recreanten Tafeltennis Competitie. Aan deze recreantencompetitie wordt deelgenomen door ODT Roosendaal, Set Point Huijbergen, Harella Heerle, t Fort Bergen op Zoom, SSVR Roosendaal, VVV = Vrienden Van Vrederust. In deze competitie wordt de ouderwetse telling gehanteerd, dus games tot 21, servicewissel na 5 opslagen. Competitieleider is Fred van Crugten.

In de Becreanten-competitie wordt eveneens de ouderwetse telling gehanteerd. Kenmerkend voor deze competitie is het feit dat alle teams op een speelavond in dezelfde zaal in actie komen. Wisselend is dat bij Tanaka in Etten Leur, Vice Versa 51 in Oudenbosch of het Markiezaat in Bergen op Zoom. Deelnemende teams zijn afkomstig van het Markiezaat, Tanaka, Vice Versa 51, Tornado uit Putte en SSVR uit Roosendaal. Competitieleider is Jan Maas.

De Remmerswaal Accountants Duocup, kortweg "de duocup" is een recreatief tafeltennis-bekertoernooi voor teams van 2 personen. Elk team speelt 4 avonden per seizoen ongeacht winst of verlies. Op een speelavond speel je tegen 2 andere teams; dat betekent 4 partijen enkelspel en 2 maal een dubbelspel. Omdat dit best vermoeiend kan zijn is enkele jaren geleden de duocup-light ontstaan waarbij men op een speelavond slechts 1 team als tegenstander heeft; dus 2 enkelpartijen en 1 maal een dubbel. Prima te doen voor ouderen en ook voor jeugdigen die geacht worden de volgende dag uitgeslapen op school te verschijnen.

Ook in de duocup en de duocup-light wordt de ouderwetse telling gehanteerd. Iedereen kan hieraan deelnemen; je hoeft niet eens lid van een vereniging te zijn.

Per speelronde kunnen de deelnemers ook aangeven op welke avond(en) men niet kan spelen en of men voorkeur heeft voor een bepaalde doordeweekse avond. De afsluitende finalewedstrijden worden dit jaar bij ODT in Roosendaal gespeeld. Meer info: aanraad@ziggo.nlFOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief