Spelers bij het informatiepaneel.
Spelers bij het informatiepaneel. (Foto: Mevrouw van Bergen)

Nieuw theatergezelschap D'Ouwe Stukke

  Sport en Vereniging

STEENBERGEN - Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, zijn de leden van het nieuwe theatergezelschap D’Ouwe Stukken alles behalve oud. Integendeel, zij zijn in de bloei van hun leven en willen daar zoveel mogelijk mensen van mee laten genieten. Afgelopen zaterdag debuteerde de negenkoppige formatie met een bijzondere openluchtvoorstelling met het verhaal van Janske Gorissen en Burgemeester en oud-burgemeester Carel Wijnmalen.


D’Ouwe Stukke is opgericht in mei 2018. Het is een groep mannen en vrouwen die onder de naam 'D’ouwe Stukke' in de toekomst met regelmaat wil optreden voor ouderen van de KBO in de Gemeente Steenbergen, Ouderenmiddag SKS, Herwonnen Levenskracht, Zonnebloem, diverse zorginstellingen etc.

Het gezelschap repeteert een keer per maand in theaterschool Mary Ceti Wouwsestraat 49 4651 DW Steenbergen van 13.30 uur tot 17.00 uur. De sketches en liedjes komen uit de oude koffer van Totaaltheatergroep Cameleon en Jan Ligtenberg en wat ze zelf kunnen verzinnen. Zangles komt van Jan Ligtenberg en spelrepetitie van een spelcoach. De mannen en vrouwen zijn op dit moment: Ad Vermeulen; Ineke Herselman; Lenie Uitdewilligen; Wim Vissers; Sonja Verbeek; Hennie Stoeldraijer; Rob Methorst; Frans van Bergen en Dion Koen.

Janske Gorissen en Pieter Carel Wijnmalen

Afgelopen zaterdag 14 september maakte D’Ouwe Stukken hun debuut met een bijzondere productie. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Heemkundekring De Steenen Kamer werd er bij de kapel aan de Hoogstraat op de Welberg een informatiepaneel onthuld door loco-burgemeester Wilma Baartmans en Gerard Baten voorzitter van de Heemkunde kring De Steenen Kamer. Hierop werd een stuk gespeeld over de levens van de zieneres Janske Gorissen en oud-burgemeester Pieter Carel Wijnmalen die volgens de overlevering na zijn overlijden in een bloedsteen veranderde.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief