GP Adrie van der Poel moet een jaar overslaan
Foto: Jeroen van Opstal

GP Adrie van der Poel moet een jaar overslaan

  Sport

HOOGERHEIDE - De GP Adrie van der Poel op zondag 24 januari volgend jaar gaat niet door. Dat heeft de organisatie woensdag moeten besluiten. 


Met alle regels omtrent het coronavirus is het voor de vrijwilligersorganisatie niet mogelijk om het evenement, tevens de finale van de UCI Wereldbeker veldrijden, te organiseren.

Aantallen

De stichting GP Adrie van der Poel heeft het besluit genomen in overleg met de gemeente Woensdrecht en Flanders Classics, die de UCI World Cup organiseert. “Wetende dat een opzet zoals men van ons gewend is met grote toeschouwersaantallen en VIP-genodigden niet mogelijk zou zijn, is er uitvoerig gekeken naar een event verspreid over twee dagen met beperkt publiek en eentje zonder publiek. Beide opties bleken met de huidige richtlijnen voor ons als vrijwilligersorganisatie niet haalbaar”, zegt voorzitter Jan Prop van de stichting. 

Prioriteit

Het besluit van de gemeente is volgens hem met ‘veel pijn in het hart’ genomen en aanvaardt door de stichting. “Helaas zullen we een jaartje moeten overslaan. Het doet pijn, maar gezondheid heeft de hoogste prioriteit. Wij vinden dat we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen.” 

Onhaalbaar

CEO Thomas Van Den Spiegel van Flanders Classics heeft er begrip voor. “Door de specifieke situatie van de gemeente, een wedstrijd in de buurt van het centrum, bleek de wereldbekerwedstrijd al snel een onhaalbare kaart. Hoogerheide is natuurlijk niet de eerste annulering. We blijven evenwel hopen dat het elders in andere omstandigheden nog wel lukt. We werken samen met de UCI aan een update van de kalender.”  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief