Foto: Archief

Zaterdag wederom heet: kans op warmterecords

  Weer

STEENBERGEN - Net als eerder deze week wordt ook zaterdag weer een hele hete zomerdag. De temperatuur kan in het zuiden stijgen naar 34 graden. De zon schijnt daarbij uitbundig en het blijft droog. Met deze hitte is de kans op warmterecords groot.


De zuidoostenwind blaast zaterdag hete lucht uit Afrika naar ons land. Daarbuiten schijnt de zon volop. De hoogste temperaturen worden in het zuiden van het land gehaald. Deze waarden komen in de buurt van records die gelden voor 29 juni. Als ergens in het land de temperatuur stijgt tot boven de 34,1 graden dan is het de warmste 29 juni sinds het begin van de metingen in 1901. Ook in De Bilt is de kans op een warmterecord groot. Het huidige record daar bedraagt 31,0 graden en werd gemeten in 1957. Volgens de verwachting van het Weeronline-weermodel wordt het in De Bilt zaterdag 31,7 graden.

Voordat het zo warm wordt hebben we eerst nog enkele minder hete dagen. Na de tropisch warme zaterdag draait de wind zondag naar het westen. In het westen wordt het dan met 22-26 graden weer aangenamer. In het oosten kan het nog 30 graden worden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES