Foto: Nico Koevoets

Toch nog een vleugje winter? Kans op gladheid!

  Weer

STEENBERGEN - Wie dinsdagnacht de weg op gaat, moet uitkijken voor gladheid. Tot nu toe verliep de winter extreem zacht, maar de komende dagen zorgen winterse buien en lage temperaturen voor kans op lokale gladheid. Vrijdag lijkt de koudste dag te worden. Die ochtend moeten automobilisten waarschijnlijk krabben, laat Weeronline weten. 


Dinsdagavond is er behalve regen ook kans op hagel en onweer. Tijdens buien daalt de temperatuur naar 2 tot 4 graden.

De komende dagen is de middagtemperatuur 5 tot 7 graden en blijft het buiig. Daarmee neemt de kans op hagel toe en tijdens een stevigere bui is ook wat natte sneeuw mogelijk. Zeker in de ochtend, wanneer het slechts een paar graden is, kan hagel een tijdje blijven liggen. De kans op een dun sneeuwlaagje is klein, maar niet geheel uitgesloten.

De nacht van donderdag naar vrijdag lijkt het koudst te verlopen. Vrijdagochtend kan het op veel plaatsen een graadje vriezen en moeten mogelijk de autoruiten gekrabd worden.

Huidige winter zacht

Rijkswaterstaat heeft op dit moment veel minder zout gestrooid dan in de winters van de afgelopen 25 jaar. Het is nog geen record, want in de lente komt het vaak nog tot lokale gladheid. Tot nu toe heeft het in De Bilt in de meteorologische winter (begin december tot en met eind februari) slechts op 15 dagen gevroren. Normaal telt het hoofdstation 38 dagen met een minimumtemperatuur beneden het vriespunt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES