Afbeelding

Molens openen deuren op Nationale Molendag

Algemeen

THOLEN - Zeven Thoolse molens doen komende zaterdag, 13 mei, mee aan de Nationale Molendag. De molens zijn tussen 10.00 en 16.00 uur te bezoeken. Op molen De Jager aan de Hikseweg in Oud-Vossemeer worden vanaf 11.00 uur weer pannenkoeken gebakken van meel dat op deze molen is gemalen.

Vereniging De Hollandsche Molen organiseert de Nationale Molendag voor de 44e keer. De molens zijn te bezoeken en de molenaar geeft uitleg over de werking van deze machine op windkracht. Ook vertellen de molenaars graag over de opleiding tot vrijwillig molenaar. De verwachting is dat de komende jaren veel molenaars stoppen vanwege hun leeftijd. Om ook de Thoolse molens door te kunnen laten draaien zijn dus nieuwe vrijwilligers nodig.

Molens bezichtigen

De molens die in onze regio te bezoeken zijn, zijn De Hoop en De Verwachting in Tholen, De Jager in Oud-Vossemeer, De Korenbloem in Scherpenisse, de standaardmolen en De Vier Winden in Sint-Annaland en De Hoop in Sint-Philipsland. Molen De Nijverheid in Sint-Maartensdijk doet dit jaar niet mee aan de open dag omdat de molen op dit moment in restauratie is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief