Afbeelding

Jouw Marktkraam duurzaam en voordelig voor koper en verkoper

Bedrijvig Nieuws

THOLEN – Tholen heeft er met de opening van Jouw Marktkraam op 25 oktober meteen 100 winkeltjes bijgekregen. In het pand aan de Eendrachtsweg 5, waar ooit een supermarktketen gevestigd zat, kun je je eigen kraam huren. Hierin kun je nieuwe spullen of spullen die je een tweede leven gunt in aanbieden. Het eenvoudige, maar doeltreffende unieke concept komt uit Finland. Jouw Marktkraam in Tholen is de 35e vestiging in Nederland.

Jouw Marktkraam brengt kopers en verkopers moeiteloos bij elkaar en ook was het huren van een marktkraam nog niet eerder zo makkelijk en voordelig. Franchiseondernemer Martin de Berg opende eerder dit jaar Jouw Marktkraam in Ouddorp en eind oktober een tweede filiaal in Tholen. "Het initiatief komt van de gemeente Tholen. Na contact met het overkoepelende bedrijf in Friesland zijn wij benaderd gezien we het dichtst bij Tholen gevestigd zijn. Na enig onderzoek betreft de mogelijkheden hebben we de stap gezet om Jouw Marktkraam in Tholen te openen. Tholen heeft er met Jouw Marktkraam gelijk 100 winkeltjes bijgekregen", aldus manager Peter Grinwis. Met de hoeveelheid winkeltjes doelt Grinwis op het 100-tal kraampjes dat zich in het winkelpand bevindt. Daarvan zijn vele al verhuurd aan lokale bedrijven en particuliere aanbieders en aan aanbieders uit de wijde omgeving. Het aanbod is zeer breed te noemen en reikt van woondecoraties tot kleding, van vintage tot zelfgemaakte producten en van wijnen tot outletproducten. De marktkraampjes zijn te huur voor een week of voor een langere periode. Je kunt ze naar eigen inzicht inrichten en de medewerkers van Jouw Marktkraam, in Tholen zijn dat Elles van den Hoek en Ciska Houtman, verzorgen de verkoop zodat je er geen omkijken naar hebt. Via een app kun je je omzet volgen. Achterin de winkel vormt de uitnodigende koffietafel een gezellige ontmoetingsplek.

Duurzaam Het concept heeft zijn succes te danken aan het duurzame karakter van de formule. Steeds meer mensen beseffen dat ze niet alles zomaar moeten weggooien. Jouw Marktkraam biedt de gelegenheid om op een gemakkelijke manier je spullen een tweede leven te gunnen. Ook voor bedrijven met outletartikelen en webshops is Jouw Marktkraam een uitkomst. "We bieden een extra service voor webshops. Doordat de spullen hier kunnen worden afgeleverd en aangekocht, worden verzendkosten geminimaliseerd", licht Grinwis toe. Zelf benoemt hij Jouw Marktkraam Tholen als de fysieke marktplaats van Tholen. "Elke week is het aanbod weer anders." In de eerste twee maanden kun je kans maken op een gratis kraam voor een week door de facebookpagina te liken of je kassabon in de ton bij de kassa achter te laten. Informatie over Jouw Marktkraam Tholen is te vinden op de facebookpagina: jouwmarktkraamtholen. Via de website www.jouwmarktkraamtholen.nl kun je een kraam reserveren en ook meer informatie aanvragen. Openingstijden van Jouw Marktkraam Tholen: van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Jouw Marktkraam Tholen, Eendrachtsweg 5, 4691 EK Tholen

BIJDRAGE JOSIEN MATHLENER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief