Afbeelding

Nieuw onderzoek naar samenwerkingen ICT, Gemeente Etten-Leur kan niet meer aan verplichtingen voldoen

Gemeente Nieuws

THOLEN - De gemeente Tholen gaat opzoek naar andere gemeenten om samen te werken op het gebied van ICT. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs besloten. De gemeente Tholen werkte eerder samen met de gemeente Etten-Leur, maar zij hebben aangegeven door een nieuwe situatie niet meer aan haar verplichtingen te kunnen voldoen na de verloopdatum van het contract. 

DOOR REMKO VERMUNT

De gemeente Tholen heeft sinds 2012 een contract lopen met de gemeente Etten-Leur dat loopt tot 31 december 2018. Normaal gesproken wordt deze overeenkomst automatisch verlengd, maar door een nieuwe situatie is die verlenging niet meer vanzelfsprekend. De gemeente Etten-Leur is namelijk per 1 augustus 2015 samen met de BERM-gemeenten (Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal en Moerdijk) een nieuwe ICT samenwerking aangegaan. De ICT ondersteuning van de gemeente Etten-Leur aan de gemeente Tholen is daarmee overgegaan in de gemeenschappelijke regeling ICT West-Brabant West.

Dienstverlening Vooralsnog merkt de gemeente Tholen hier weinig van. Gedurende de looptijd van de overeenkomst kan de gemeente Tholen de gemeente Etten-Leur tot 31 december 2018 aan haar verplichtingen houden. Hoewel de gemeente Etten-Leur geen eigen ICT afdeling meer heeft worden de diensten, onder de noemer dienstverlening aan derden, nog wel verleend vanuit de nieuwe samenwerking ICT WBW. De gemeente Tholen neemt tevens vanuit het project "Upgrade Werkplek" deel aan het licentiecontract van de nieuwe ICT samenwerking.

Samenwerking De gemeente Tholen gaat nu, omdat Etten-Leur niet maar aan haar verplichtingen kan voldoen na de verloopdatum van het contract, op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor een ICT samenwerking. "Een andere ontwikkeling is dat er bestuurlijk regelmatig gekeken wordt naar provinciale grenzen, waarbij de gemeente Tholen op het gebied van samenwerking op bedrijfsvoering ook naar Zeeland kijkt", stelt gemeentewoordvoerster Janet Gunter. Een dergelijke samenwerking moet een vermindering van kwetsbaarheid, verbetering van kwaliteit en besparing op de kosten te weeg brengen.

FOTO Q PICTURES / PIXELIO.DE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief