Afbeelding

Delta en Ziggo koppelen wifi-spots

Algemeen

MIDDELBURG - Klanten van Delta hebben vanaf dinsdag op veel locaties buiten Zeeland toegang tot draadloos internet via de ruim 2 miljoen wifi-spots van Ziggo.

Modem Na de zomer kunnen Ziggo-klanten andersom de ruim 33.500 wifi-spots van Delta gebruiken. De wifi-modems bij klanten van Ziggo en Delta vormen samen het wifi-spotnetwerk. Deze modems bevatten twee gescheiden draadloze netwerken. Het eerste is het eigen thuisnetwerk. Het tweede geeft volledig gescheiden - ook qua snelheid en verbruik - van het thuisnetwerk toegang tot internet. Dit is de wifi-spot.

Onbeperkt 'Door ons draadloos netwerk met dat van Ziggo te verbinden, heb je op veel plaatsen in Nederland onbeperkt en zonder extra kosten toegang tot internet via wifi', legt een Delta-woordvoerder uit. 'Voorwaarde hiervoor is dat klanten hun eigen wifi-spot hebben aanstaan. Dat is de standaardinstelling. Klanten die via de Persoonlijke Informatie Pagina (PIP) op ZeelandNet/pip hun wifi-spot hebben uitgezet, kunnen de wifi-spot niet gebruiken. Klanten die nog geen wifi-modem van Delta, maar wel een internetabonnement van Delta/ZeelandNet en een eigen wifi-router hebben, kunnen ook gebruik maken van draadloos internet via wifi-spots.' Delta-klanten die wifi-spots van Ziggo willen gebruiken moeten per apparaat eenmalig inloggen bij zo'n spot. Daarna zijn ze automatisch verbonden bij alle wifi-spots van Ziggo. De inloggegevens hiervoor zijn te vinden op de PIP op ZeelandNet/PIP.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief