Afbeelding

Brasserie Rijk der Vitaminen is een pareltje in de Thoolse natuur

Bedrijvig Nieuws

OUD-VOSSEMEER – Verscholen in het Thoolse natuurschoon nabij de Krabbenkreek opent op vrijdag 31 juli Brasserie Rijk der Vitaminen haar deuren. Een uitnodigende horecagelegenheid met een hartverwarmende gastvrijheid.

DOOR JOSIEN MATHLENER

Brasserie Rijk der Vitaminen is als een pareltje in de natuur. En wie hem ontdekt, is verkocht. "De locatie heeft te maken met een stukje eigenwijsheid", legt eigenaar Alex van der Harst uit. "Bied je betaalbare kwaliteit, dan maakt het niet uit waar je gevestigd bent." Boven de entree prijken in grote letters de woorden: Warm Welkom. Zowel binnen als op het goed bereikbare buitenterras word je omarmd door een weldadig vakantiegevoel. Van der Harst heeft er met zo'n drie jaar ruimschoots de tijd voor genomen om de horecavoorziening van een geheel eigen karakter te voorzien. Thoolse elementen combineerde hij met stenen korenwijnkruiken, Chinese kunst en Afrikaans houtsnijwerk. Vanaf de bovenverdieping sijpelt een waterval naar beneden. Bourgondisch trapsmeedwerk decoreert de traptreden naar de eerste etage, die overigens ook met een lift bereikbaar is. Dit alles inclusief tal van historische en amusante componenten verraden de breed georiënteerde natuur van Van der Harst. Alles wat hem lief is, heeft hij als een warm hart in zijn brasserie verwerkt.

Openstellen Als een ware Bourgondiër geniet de brasserie-eigenaar van het leven want… het duurt maar even. In dit licht ziet hij dan ook graag dat het gastronomische publiek zich openstelt voor wat Brasserie Rijk der Vitaminen hen biedt: heerlijke vitaminen die je middels voeding tot je kunt nemen en vitaminen voor de geest door de ongedwongen atmosfeer en het onderhoudende entertainment. De Italiaanse topkok Gino zorgt voor een smakelijke en betaalbare hap eten. Van der Harst: "Op deze man ben ik heel trots. Het is klasse wat hij in onze open en transparante keuken presteert, maar van een Italiaanse keuken is géén sprake." Van een eenvoudige bal gehakt en saté tot aan biefstuk, Wiener schnitzel, spareribs en gamba's toe weet Gino een tongstrelend gerecht te maken. Daarnaast maakt hij graag gebruik van streekproducten als zeekraal en lamsoren. Op de kaart staan ook gerechten voor vegetariërs want bij Brasserie Rijk der Vitaminen moet iedereen kunnen genieten. De bovenetage biedt ruimte aan gezelschappen tot 38 personen. Beneden is er plaats voor 24 personen. De horecagelegenheid leent zich zodoende prima voor diverse (feest)gelegenheden. Brasserie Rijk der Vitaminen is voorzien van een ruime parkeergelegenheid. Bezoekers die een researchemail van de brasserie ontvangen en lezen, maken kans om kosteloos nogmaals een maaltijd te gebruiken voor het door hen eerder besteedde bedrag.

Openingstijden: van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 22.00 uur. Telefoon: 0166 794 520. Website: www.rijkdervitaminen.com. Graag reserveren dit is mogelijk, telefonisch van 11.00 tot 16.00 uur. Ook is het mogelijk om via de website online te reserveren.

Brasserie Rijk der Vitaminen, Hollaereweg 9b, 4698PH Oud-Vossemeer. Tel.: 0166 794 520.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief