De recent geplaatst slagboom kondigt de parkeerregeling alvast aan.
De recent geplaatst slagboom kondigt de parkeerregeling alvast aan. (Foto: Vera de Geus )

Bewoners Dalemhof boos over parkeerregeling

  algemeen

THOLEN - De bewoners van Dalemhof in Tholen zijn woedend. Tot nu toe kunnen zij kosteloos voor de deur van het appartementencomplex parkeren, maar daar maakt SVRZ Tholen een einde aan. In een brief kregen de bewoners te horen dat zij voortaan een plekje kunnen huren voor zo'n zeshonderd euro per jaar. Met name Piet Schot spreekt hier schande van. "Dit wordt heupen en botten breken", zo voorspelt hij.


De bewoners van Dalemhof in Tholen kregen dinsdag een vervelende brief. Daarin werd aangekondigd dat wie zijn auto voor de deur wilde parkeren, voortaan een bedrag van 50 euro per maand moest betalen. "De terreinen rondom Ten Anker en Dalemhof zijn eigendom van SVRZ. Anders dan door de huurders en eigenaren wordt gedacht, maken de parkeerplaatsen geen onderdeel uit van de huurovereenkomst of het eigendom van het appartement", zo laat de locatiemanager weten.

Irritaties

"Nu steeds meer bewoners een of meerdere voertuigen hebben, merken we dat er regelmatig irritaties ontstaan. Tussen bewoners en SVRZ of tussen bewoners onderling. Om een einde te maken aan de onduidelijke situatie en de jarenlange discussies hebben we besloten de parkeerplaatsen in de toekomst niet langer vrij toegankelijk te maken. Ter voorbereiding hierop zijn slagbomen geplaatst aan de parkeerplaats bij Dalemhof en aan de achterzijde van Ten Anker", zo zegt zij in de brief.

Huurprijs

Verder staat te lezen dat bewoners die hun auto dichtbij hun woning geparkeerd willen hebben voortaan een parkeerplaats kunnen huren. De locatiemanager geeft aan dat College Saneringen nog toestemming moet geven voor het plan, maar dat vooruitlopend hierop al wel ingeschreven kan worden voor een parkeerplaats. SVRZ heeft naar eigen zeggen twee onafhankelijke taxaties uit laten voeren en schat op basis daarvan dat een parkeerplaats 50 euro per maand zal gaan kosten. Huurders krijgen dan een parkeerplaats voorzien van een nummer waar zij altijd kunnen parkeren. "Gezien het beperkt aantal parkeerplaatsen wordt er eentje per appartement afgegeven. De definitieve huurprijs wordt berekend na de uitspraak van het College Saneringen", aldus de manager die aangeeft dat de uitspraak 'hopelijk' voor 1 september gedaan zal worden. Tot die tijd kunnen bewoners aangeven of ze een parkeerplek willen huren.

De brief is niet goed gevallen bij de bewoners. Een van hen is Piet Schot. Hij geeft een pittige reactie richting de locatiemanager. "Wat leuk, dacht ik nog. Een brief van de locatiemanager SVRZ Tholen alleen de lol was gauw over", zo laat hij de Thoolse Bode weten. "Jij wil dat wij voor het parkeren van onze auto voor de deur van de Dalemhof gaan betalen en niet een tarief zoals in Bergen op Zoom of in Roosendaal van 65 euro per jaar en zelfs niet als Scheveningen voor 245 euro per jaar. Nee, jij wil van ons 600 euro per jaar dus 50 euro per maand. Dat zijn prijzen uit de binnenstad van Amsterdam!"

AOW

Roos vervolgt: "Wij, de bewoners van de Dalemhof, hebben AOW, de een met een pensioentje de ander niet. Velen wonen alleen met voor de mobiliteit een auto om niet te veel afhankelijk te zijn. Mensen met AOW kunnen die 600 euro niet betalen en zullen dus op 200 meter afstand of verder in de Prins Clauslaan of de Machteld moeten gaan parkeren. Hoe moet dat in de winter met sneeuw, gladheid en regen? De meesten van ons zijn niet meer zo goed ter been. Verschillende van ons hebben niet voor niets een rollator dus dat wordt heupen en andere botten breken. Of moeten we onze auto maar weg doen?" De locatiemanager laat desgevraagd weten dat de huurprijs wordt vastgesteld door onafhankelijke taxateurs: "Dat is een verplichting. Daar kunnen wij zelf niets aan veranderen. De cliëntenraad gaan aan tafel met huurders en eigenaren die de parkeerplaats echt niet kunnen betalen en slecht ter been zijn. Samen zoeken we naar een oplossing.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief