Tholen heeft te weinig laadpalen voor elektrische auto's

THOLEN - De gemeente Tholen blijft bij het installeren van laadpalen voor elektrische auto's achter op de verwachte toename van deze auto's in de komende jaren. Dat blijkt uit de jaarlijkse Benchmark openbaar laden van Consultancy Over Morgen.


Voor de benchmark heeft iedere gemeente in Nederland een bepaalde score gekregen. Die score is gebaseerd op onder andere het aantal laadpalen in de gemeente Tholen, het aantal elektrische auto's maar ook de dekkingsgraad van die laadpalen. Al die factoren geven samen antwoord op de vraag: Hoe goed is het huidige netwerk voorbereid op de toekomstige vraag naar elektrische auto's? 

Dekking

Voor Tholen geeft dat geen rooskleurig beeld, want de gemeente Tholen scoort een 0,21. Dat betekent dat er slechts voor 21 procent van de elektrische auto's laadpalen beschikbaar zijn. Daarmee staat de gemeente Tholen op de 153e plaats van de landelijke ranglijst. In de provincie Zeeland staat Tholen op plek 3 van de 13. Voor deze benchmark is vooral gekeken naar woonadressen die voor het parkeren en opladen van hun elektrische auto afhankelijk zijn van de openbare ruimte. Mensen die de auto zelf thuis kunnen opladen worden dus niet meegerekend in het onderzoek. Ook is er gekeken naar de dekking van de verschillende laadpalen. Want er kunnen wel twintig laadpalen zijn, maar als die allemaal op dezelfde plek staan, is dat niet gunstig voor mensen met een elektrische auto.

Toekomst

In dit onderzoek is overigens geen rekening gehouden met forenzen of bezoekers die mogelijk met een elektrische auto naar de gemeente Tholen komen. Dat maakt de vraag naar adequate openbare laadpalen volgens de onderzoekers alleen nog maar groter.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief