Foto:

Juf Carina viert haar 12,5 jarig jubileum

  algemeen

OUD-VOSSEMEER - Juf Carina van basisschool SmdB de Ark uit Oud-Vossemeer viert 12,5 jarig jubileum op deze school. Ze werd verrast met versierde bogen en werd luidkeels toegezongen door de kinderen.


Carina Bartels-Kik wist als klein meisje al dat ze later juf wilde worden. Vroeger speelde ze graag schooltje met haar vriendinnetjes en nog steeds is lesgeven het liefste wat ze doet. Carina is geboren en getogen in Zierikzee waar zij opgroeide met twee broertjes en een zusje.

Solliciteren

Nadat zij de Pabo veertien jaar geleden had afgerond kon ze moeilijk werk vinden. Het was een andere tijd als nu en de vacatures lagen beslist niet voor het oprapen. Carina besloot toen om nog een master te volgen voor speciaal onderwijs en combineerde dit in eerste instantie met een deeltijdbaan als lerares van het speciale onderwijs. Op Schouwen waar ze woonde waren geen vacatures maar toen er één op Tholen vrijkwam besloot ze gelijk te solliciteren. Ze heeft eerst les gegeven in groep 6, 7 en 8. Daarna gaf ze les aan 3,4 en 5 en tegenwoordig zijn de klassen gesplitst en geeft ze les aan groep 3,4. Het mooiste aan het lesgeven van deze groep vindt Carina toch wel dat kinderen van deze leeftijd nog steeds onbevangen zijn. Carina vertelt:" Ze zeggen alles wat ze denken en komen daardoor met superleuke dingen."

Veranderingen

Het onderwijs is in de loop der jaren wel flink veranderd. "Toen ik begon met lesgeven schreven we nog op krijtborden, nu is een hoop digitaal geworden. Er zijn een hoop nieuwe ontwikkelingen bij gekomen waaronder 4x wijzer. 4x wijzer is projectmatig en het enthousiasme en de betrokkenheid van de kinderen is ontzettend groot", vertelt Carina. Wat ook veranderd zijn de kinderen. Carina heeft een aantal kinderen die nu in groep acht zitten nog als baby in haar armen gehad als ze op kraamvisite ging namens de school.

Liefde voor de school

Carina woont nog steeds in Zierikzee samen met haar man en haar zoontje van acht maanden. Als ik haar vraag waarom ze nog steeds les geeft op basisschool SmdB de Ark en niet een basisschool bij haar in de buurt is haar antwoord heel duidelijk:" Ik hou van deze kleine school. Alle kinderen van verschillende leeftijden spelen hier allemaal met elkaar. Er is een sterke verbinding tussen de leerkrachten, de ouders en de kinderen." Carina vertelt verder:" Doordat wij een klein team hebben kan je als leerkracht ook veel inbrengen. Buiten dat zitten we als team ook echt op één lijn. Ik wil graag iets meegeven in de ontwikkeling van kinderen en dan in de breedste zin van het woord. Niet alleen leren lezen en rekenen is belangrijk maar het sociaal emotionele gebied is net zo belangrijk."

Zeer geliefde juf

Carina is een zeer geliefde juf in de school. Zowel de ouders, als de kinderen en het team spreken niet anders als vol lof over haar. De kinderen vinden haar vooral heel erg lief en vinden dat ze goed les kan geven. De ouders spreken over een zeer betrokken leerkracht met het hart op de juiste plaats en haar collega's vinden in haar een geweldige collega. Juf Salome omschrijft Carina als een rustige collega, een heel fijn iemand waar ze veel aan heeft. Verder vertelt ze dat Carina veel durft en altijd positief is. Ze is de rustige noot in hun kleine team. Juf Tineke vertelt dat Carina van rust en duidelijkheid houdt en dat ook uitstraalt naar de kinderen. Ieder kind heeft zijn eigen kwaliteiten en Juf Carina heeft zicht op allemaal. Ze biedt altijd een luisterend oor aan collega's en Carina is iemand die binnen het team echt staat voor rust, duidelijkheid en evenwicht, iemand waar je echt op terug kunt vallen. Ze heeft een hoge inzet en is erg betrokken.

Speeltuin
Het jubileum werd s' morgens gevierd met alle kinderen van de school waarna juf Carina haar eigen klas trakteerde op een bezoekje aan de speeltuin. 's Middags werd het jubileum afgesloten met een receptie voor alle ouders en de kinderen. 

 

Vacatures

Bezorgers

Goes

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

Bezorgers

Vlissingen

(lerling) Constructie-/bankwerker

Yerseke

Bezorgers

Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief