De springkussens stonden donderdag op twee plekken opgesteld.
De springkussens stonden donderdag op twee plekken opgesteld. (Foto: Jacoline de Boer)

Speel & Springspektakel wederom groot succes

THOLEN/SINT-ANNALAND - In de herfstvakantie konden kinderen weer naar hartenlust springen en ravotten in Tholen en Sint-Annaland tijdens het Speel & Springspektakel. Het is inmiddels een terugkerend jaarlijks evenement wat op veel enthousiasme van kinderen uit de gemeente Tholen kan rekenen.


Jongerenwerk Tholen (Joth) organiseerde donderdag alweer voor de vijfde keer dit evenement, waar s' morgens 150 kinderen op af kwamen; 's middags waren er maar liefst 192 kinderen die zich goed vermaakten op de springkussens.

Drukke week

In de ochtend stonden de springkussens opgesteld in Sporthal de Wellevaete in Sint-Annaland. Na een korte pauze werd snel alles naar de Meulvliet in Tholen gebracht. Het was sowieso een drukke week voor Joth, want woensdags waren zij ook al aanwezig bij de dag van het onbeperkt sporten en op vrijdag hadden zij een pannatoernooi georganiseerd. Dat laatste kon helaas niet doorgaan, maar als alternatief konden de kinderen van de gemeente Tholen gewoon komen voetballen.

Gladiator

Er stonden zes grote springkussens opgesteld waaronder een apart springkussen voor kinderen tot en met vijf jaar. Er was een discojump met lichten waar de kinderen een bandje om hun arm kregen. Ze speelden er een soort spel waarbij ze tegen elkaar moesten strijden. Dit springkussen was gezien de lange wachttijd een groot succes bij de kinderen. Ook de Gladiator was zeer in trek bij de kinderen. Op dit springkussen moesten kinderen elkaar er proberen af te duwen. Op de Gladiator werd dan ook druk geduwd en getrokken. Veiligheid stond wel voorop want er mochten maar een aantal kinderen tegelijk op.

Genieten

Twee zusjes uit Oud-Vossemeer kwamen voor de tweede keer naar dit evenement. "Het was superleuk, al vonden we het wel een beetje druk. Er waren ook een hoop kinderen van onze school, dus dat was ook wel leuk. We hebben ook nog nieuwe vrienden gemaakt. Ik hoop dat we volgend jaar er weer naar toe kunnen", aldus de zusjes.

Ook ouders zijn blij met het terugkomende evenement. Linda uit Tholen vertelt: "Het is ontzettend leuk dat dit georganiseerd wordt. In de vakanties vervelen de kinderen zich vaak en dan is het fijn om toch even weg te kunnen. Het is in de buurt en de entree kost natuurlijk bijna niks. En mijn kinderen genieten hier enorm van."

Verdelen

Naomi van Mierlo van Joth vertelt: "Het is elk jaar weer een enorm succes. Volgend jaar gaan we het misschien verdelen in leeftijdsgroepen vanwege de drukte. Maar daar gaan we nog even goed over nadenken."

In de kerstvakantie organiseert Joth nog een spelletjesmiddag. Voor meer informatie, houdt de website en Facebookpagina van Joth in de gaten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES 

Vacatures

Productiemedewerker

Tholen

Operators

Bergen op Zoom

Technicians

Bergen op Zoom

Teamleider verpakking

Steenbergen

Operators

Bergen op Zoom