Plan voor appartementen op terrein kasteel Sint Maartensdijk
Foto: Wikipedia

Plan voor appartementen op terrein kasteel Sint Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Aan de rand van het kasteelterrein komen wellicht appartementen. Middels een startnotitie wordt onderzoek gedaan naar een mooie invulling die past bij de historische waarde van het het gebied respecteert. Dat zegt wethouder Peter Hoek. Hij benadrukt dat het gaat om een oriënterend onderzoek. "We willen onderzoeken wat kans van slagen zou hebben", zo zegt hij.


Peter Hoek vindt het een mooi initiatief om het gebied eens op een andere manier te bekijken. "De huidige situatie leent zich ervoor om aan de slag te gaan. Het voormalige kasteelterrein met deels restaurant, schuur, bungalow en gracht... dat kan wellicht gerevitaliseerd worden. Natuurlijk moeten we wel goed kijken welke archeologische zaken zich onder de grond bevinden en wat we daarmee willen." Volgens de wethouder behoort woningbouw zeker tot de mogelijkheden. "Het zou dan kunnen gaan om appartementen langs de rand van het terrein waarbij de kasteeltuin hier prachtig bij betrokken wordt."

Constructies

"Er zijn in de regio volop mogelijkheden waar aandacht is voor de historie van een gebied, terwijl de ontwikkelingen wel doorgaan. Dat zouden we hier ook kunnen toepassen. Van grote stalen constructies ter grootte van eerdere bouwwerken tot het aangeven van de contouren. Met welk plan we ook aan de slag gaan, we willen de historische waarde van het terrein benadrukken en respecteren. We gaan natuurlijk geen toestemming geven om een fundering te storten in een gebied waar volop archeologische zaken verscholen liggen", zo zegt Hoek.

Belangstelling

Hoek geeft aan dat B&W nu afwacht welke varianten er uit de verkenning gaan komen. "We zien de uitkomst met belangstelling tegemoet."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief