Koffiepunten inleveren voor Voedselbank Goed Ontmoet.
Koffiepunten inleveren voor Voedselbank Goed Ontmoet. (Foto: )

Start D.E. Koffiepuntenactie voor de Voedselbank

THOLEN - Met ingang van maandag 2 december start de actie "D.E. Koffiepunten voor Voedselbank Goed Ontmoet". De Douwe Egbertspunten leveren koffie op voor de klanten van de Voedselbank, die werkzaam is voor o.a. Woensdrecht, Steenbergen, Tholen en Bergen op Zoom. Iedere week wordt een passend voedselpakket aangeboden, waarvan de inhoud door vele organisaties wordt aangeleverd. Ook dit jaar is er extra aandacht voor pakken koffie, verstrekt via de koffiepunten van de burgers van Tholen e.o.


Koffie maakt zelden deel uit van het pakket omdat het een "luxe "artikel is . Al enkele jaren wordt er door de Lionsclubs in Nederland aan het eind van het jaar een inzamelingsactie van D.E. koffiepunten gehouden. De ingezamelde punten worden omgezet in pakken koffie voor de landelijke Voedselbanken. Zo werden er afgelopen jaar in Nederland ca. 63 miljoen punten ingeleverd , goed voor ongeveer 130.000 pakken koffie .
In de regio werden afgelopen jaar meer dan 1,6 miljoen punten verzameld, waardoor in maart dit jaar meer dan 3.300 pakken koffie konden worden overhandigd aan Voedselbank Goed Ontmoet."Een prachtig gebaar waarmee we veel gezinnen blij hebben kunnen maken." aldus Lions Club Tholen. "Begin januari 2020 worden de verzamelde punten geteld en opgestuurd naar Douwe Egberts waarna de pakken koffie in maart worden afgeleverd. Pas dan weten we de definitieve aantallen. Maar het aantal van dit jaar moeten we zeker kunnen overtreffen!"
D.E. punten kunnen worden ingeleverd via een grote verzameldoos in de diverse winkels. Deze dozen zijn herkenbaar aan de logo's van de LIONS, D.E en De Voedselbank.

Inzameladressen
Tholen Albert Heijn, Terreplein
Poortvliet Attent, Zuidstraat
Sint-Maartensdijk SPAR, Markt
Stavenisse MCD, Voorstraat
Sint-Annaland Jumbo, Spuistraat
Oud-Vossemeer SPAR, Molenstraat
Sint-Philipsland SPAR, Achterstraat
Voor meer informatie: Lions club Tholen, Paul Timmermans 0644034903.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief