Thoolse supers mogen Tweede Kerstdag open

Thoolse supers mogen Tweede Kerstdag open

THOLEN - Supermarkten in de gemeente Tholen mogen hun deuren openen op Tweede Kerstdag. Dat geldt ook voor Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag. "Supermarkten, discounters en foodwinkels mogen desgewenst op die feestdagen open. De detailhandel heeft aangegeven daar geen behoefte aan te hebben", aldus wethouder Frank Hommel.


Vorig jaar vroeg Lidl toestemming om Tweede Kerstdag open te mogen. Daar werd door het college van B&W toestemming voor verleend, maar uiteindelijk maakte de Duitse supermarktketen daar geen gebruik van.

Detailhandel

"Dit jaar kregen we het verzoek van de ondernemers van de Thoolse Spar en Spar Nederland. We hebben geïnventariseerd bij de andere supermarkten en ook daar is draagvlak om Tweede Kerstdag open te gaan", weet Hommel. Volgens de wethouder heeft de detailhandel duidelijk geen behoefte om tijdens de feestdagen aan de slag te gaan. "Zij geven duidelijk aan dat zij het hele jaar hard werken en het al druk genoeg hebben. Tijdens de feestdagen willen zij graag genieten van een welverdiende vrije dag. Mocht men later van gedachte veranderen, dan kunnen we altijd nog toestemming verlenen."

Discussie

Supermarkten, discounters en foodwinkels op Tholen mogen desgewenst ook open op Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag. Het college zegt dat de extra openstelling niet tot discussie binnen het college heeft gezorgd. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Montageteam

Kapelle

Instructeur Installatietechniek

Goes

Monteur

’s-Heer Abtskerke

Medewerker kwaliteit, veiligheid en milieu

Goes • Middelburg • Spijkenisse • Roosendaal

Verkoper / chauffeur m/v

Yerseke