Afbeelding
Foto: vrouwenpolder-toerisme-kust-strand-koppelmans

Nieuwe maatregel vanwege coronavirus: toeristen tijdelijk niet meer welkom in Zeeland

Door: Amber Kuijs Algemeen

THOLEN - Vanaf aanstaande maandag zijn toeristen die willen overnachten tijdelijk niet meer welkom in Zeeland. Deze maatregel is genomen om te zorgen dat het aantal mensen dat in de provincie verblijft vanwege het coronavirus te beperken. 

Vanaf 12.00 uur op maandag 30 maart geldt er een algemeen verbod op toeristisch of recreatief nachtverblijf in heel Zeeland. Onder toeristisch/recreatief nachtverblijf wordt verstaan nachtelijk verblijf door (groepen van) personen voor ontspanning in de vrije tijd die hun hoofdverblijfplaats elders hebben. Locaties die hieronder vallen zijn recreatieparken, hotels (recreatief nachtverblijf), vakantieparken, kampeerterreinen, (mini)campings, kamperen bij de boer, kamerverhuur, B&B, pensions, jachthavens, strandslaaphuisjes en camperplaatsen.

Echter zijn er wel een aantal uitzonderingen. Arbeidsmigranten en seizoenarbeiders die op toeristisch/recreatief nachtverblijf wonen mogen daar blijven. Ook tijdelijk bewoning die niet recreatief is mag nog steeds. Daarnaast is dagtoerisme nog steeds toegestaan. 

In Zeeland is een beperkte omvang van de zorgcapaciteit door het coronavirus. Daarom is het momenteel niet wenselijk dat er grote groepen naar Zeeland komen. Uiterlijk 10 mei 2020 wordt de maatregel door de voorzitter van de Veiligheidsregio herbeoordeeld op noodzaak en eventuele verlenging. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief