Afbeelding

Afhandeling bezwaarschriften gemeente Tholen gebeurt tijdelijk anders

Door: Peter Houtepen Gemeente Nieuws

THOLEN - De Algemene Bezwarencommissie van de gemeente Tholen richt het proces voor het afhandelen van bezwaarschriften anders in. Dat gebeurt omdat hoorzittingen in de gebruikelijke vorm niet kunnen plaatsvinden tot 1 juni 2020 vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus (Covid-19). In plaats daarvan worden alternatieven aangeboden.

Als de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders of de burgemeester een besluit neemt dat iemands belang rechtstreeks raakt en deze persoon is het met dat besluit niet eens, dan kan er schriftelijk bezwaar gemaakt worden tegen dat besluit. Dat schriftelijke stuk is een bezwaarschrift.

Taak

De Algemene Bezwarencommissie van de gemeente Tholen heeft tot taak om zich onpartijdig een beeld te vormen en adviseert de gemeenteraad, het college of de burgemeester over een bezwaarschrift. Daardoor kan een eerder genomen besluit bijvoorbeeld worden heroverwogen.

De gebruikelijke behandeling door de bezwarencommissie houdt in dat er een hoorzitting wordt gehouden, maar dat is in de huidige corona-situatie niet mogelijk. Bezwaarmakers kunnen nu zelf kiezen hoe hun bezwaarschrift verder wordt behandeld.

Zij hebben daarin vier mogelijkheden:


- een telefonische hoorzitting via een conference call;
- een schriftelijke behandeling, waarbij de beslissing op het bezwaarschrift later volgt;
- afzien van het recht om te worden gehoord;
- de behandeling van het bezwaarschrift uitstellen tot 1 juni 2020, waarbij de beslissing op het bezwaarschrift later volgt.

De gewijzigde manier van werken wordt vooralsnog aangehouden tot 1 juni.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief