Afbeelding
Foto: Rien Burgers

Familie Van de Velde fleurt Tholen weer op

Door: Vera de Geus

THOLEN - Na de regen van afgelopen zaterdag waren de prachtige stoepkrijtkunstwerken zo goed als verdwenen. De hartjes, de opbeurende teksten, alles was verdwenen of niet meer leesbaar. Familie Van de Velde, die grotendeels zorgde voor de stoepkrijtkunst, ging daarom weer aan de slag om Tholen wat op te fleuren. Dit keer geen hartjes, maar Zeeuwse knopen. Ze werden met diverse kleuren stoepkrijt prachtig nagemaakt! 

Martine van de Velde kwam een paar weken geleden al met een ludiek idee. Tholen stroomde daarmee vol stoepkrijthartjes om de inwoners en helden mensen in de zorg een hart onder de riem te steken. "Zullen we de stad opfleuren met harten?", vroeg ze op haar Facebookpagina. "Wij zijn alvast begonnen! Misschien vinden meer kinderen het leuk om te stoepkrijten bij zorgcentra, buren, opa en oma... een mooie tekst of een hart onder de riem", aldus Martine die aangaf geïnspireerd  te zijn door haar vriendin Marijke Vanhommerig uit Goes.

Dankzij de vele droge dagen die deze periode kenmerken, konden velen lange tijd genieten van de kunstwerken. Na het verdwijnen ervan tijdens een regenachtige dag, besloten de kinderen Van de Velde weer aan de slag te gaan! 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief