Afbeelding

Gemeente Tholen voert renovatie uit aan rioolbuizen

Door: Peter Houtepen Gemeente Nieuws

THOLEN - De gemeente Tholen gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de rioolbuizen. Dat is nodig om de buizen goed te laten functioneren.

De gemeente Tholen beheert ruim 140 kilometer vrij verval riolering een 56 km drukriolering. In opdracht van de gemeente renoveert GMB Rioleringstechnieken B.V. in mei en juni 2.1 km vrij verval riolering.

Kousmethode

De meeste werkzaamheden vinden plaatst in Sint Philipsland en Stavenisse, maar ook in Tholen en Sint-Annaland wordt een enkele buis hersteld. De renovatie gebeurt middels de zogenoemde kousmethode. Door in het bestaande hoofdriool een kunststofkous aan te brengen en uit te harden met uv-licht, stoom of water, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding.

Direct aanwonenden worden via een brief door de aannemer geïnformeerd over de werkzaamheden. Doordat de werkzaamheden grotendeels plaatsvinden op de openbare weg, kan dit enige verkeershinder geven.

Waar?

In Sint Philipsland vinden de werkzaamheden plaats in de Deensestraat, Deldensestraat, Emmastraat, Hengelosestraat, Oostdijk en Prins Hendrikstraat. In Sint-Annaland gebeurt dat aan de Molendijkseweg, in Stavenisse gaat het om Bos, Julianastraat, Kerkstraat, Molendijk, Poststraat, Schoolstraat, Stoofdijk en Wilhelminastraat. In Tholen ten slotte wordt aan het riool gewekt aan de Wal (achterzijde).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief