Joanne Post onthult het bedrag dat de Moederdagactie heeft opgeleverd.
Joanne Post onthult het bedrag dat de Moederdagactie heeft opgeleverd. (Foto: Iman Fase)

Heel veel blije Thoolse moeders en 1600 euro voor Vrienden van Siem

THOLEN - Maar liefst 1600 euro heeft Stichting De Vrienden van Siem opgehaald met de speciale Moederdagactie die bestond uit de verkoop van huisgemaakte advocaat en pindarotsjes. 


In de periode van 22 mei tot en met 6 mei verkocht Stichting Vrienden van Siem uit Sint-Annaland voor haar goede doelen van 2020 ambachtelijke advocaat en pindarotsjes. In deze periode hebben een grote groep vrijwilligers, vele bakjes en zakjes gemaakt om te kunnen verkopen. Vandaag werden er op verschillende locaties geheel op gepaste afstand de bestellingen van de Moederdagactie opgehaald en door verschillende bezorgers bezorgd bij de mensen thuis.

Verder zijn er een hoeveelheid bakjes advocaat gedoneerd aan de bewoners van verzorgingscentrum Schutse Zorg te Sint-Annaland. Deze donatie is mede mogelijk gemaakt door: Thuisbakkerij op het gemakje- ‘t Wienuus- Slagerij Slager- Lobbezoo Bouw & Timmerwerk- De Kaasruiter- Jan Willem Bouw- Albert Heijn Tholen- Van Gilse- Dynaplus management- L.V. Timmer & Montagebedrijf- LMB den Engelsman- Jumbo Sint-Annaland- Akkerbouw- en Loonbedrijf Guiljam- Garage Harm Moerland- Stien & Kees Slager- Lia & Wim Pleune- V.O.F Hofschip- Anonieme sponsor uit Sint-Philipsland

Tijdens de actie zijn er nog meer bijzondere grotere en kleinere initiatieven ontstaan, zo heeft de familie Azimi een hoeveelheid advocaat en pindarotsjes gedoneerd aan verzorgingstehuis ZorgSaam Coensdike en heeft Peter van der Velden, oud burgemeester van o.a. Breda in zijn klanten- en kennissenkring voor de stichting advocaat en pindarotsjes verkocht. Ook zijn er door een anonieme sponsor 10 sets gedoneerd aan ieder goed doel van dit jaar. De opbrengst van de actie werd tegelijkertijd met de donatie aan de bewoners van de Schutse bekendgemaakt. De geslaagde actie heeft uiteindelijk een bedrag opgeleverd van 1600 eurp voor de goede doelen van 2020; Het Bravis ziekenhuis te Bergen op Zoom, te Roosendaal en het Familiehuis Daniel den Hoed.

Bijna 2400 eieren, kilo's pinda's en liters gesmolten chocolade waren nodig voor de Moederdagactie van de Vrienden van Siem. De vraag was namelijk groot. Zó groot dat sommige goedbedoelde en hartverwarmende grote afnames geweigerd moesten worden, maar Leo Vroegop is duidelijk dankbaar voor de respons. Maar liefst 1600 euro kon op de teller worden bijgeschreven voor de goede doelen van 2020.

DOOR VERA DE GEUS 

"Werkelijk fantastisch en overweldigend", zo vat Leo Vroegop de Moederdagactie samen. De verkoop van kreukels enkele weken geleden, was een succes maar deze verkoopactie overtrof alle verwachtingen.

Moederdag

"Het is natuurlijk ongelooflijk jammer dat we dit jaar zo goed als zeker, op een enkele actie aan het einde van het jaar misschien, geen goededoelen-acties kunnen houden zoals we gepland hadden. Daarom zoeken we steeds naar andere manieren om toch geld in te kunnen zamelen en zo bedachten we een leuke verkoop rond Moederdag. Ik herinnerde me dat Stien Slager uit Sint Annaland wel eens advocaat zelf maakte dus we hebben haar benaderd. Met de nodige hulp wilde ze ons graag helpen en ze stelde naast het recept zelfs haar garage beschikbaar. Op afstand hielp ze de vrijwilligers om heerlijke advocaat te maken. Onze secretaresse Joanne Post kwam daarnaast met het idee om niet alleen advocaat te verkopen, maar ook ambachtelijk gemaakte pindarotsjes."

En zo stond de week in het teken van heel veel eieren breken.

'De reacties zijn werkelijk
fantastisch en overweldigend'

"Bijna 2400 om precies te zijn. Het was een enorm karwei. Dankzij de hulp van velen hebben we zo'n 375 bakjes advocaat kunnen maken en 400 pakjes pindarotsjes. Een hele organisatie vooral qua logistiek, want de advocaat moet natuurlijk afkoelen en daarna koel gehouden worden. Daarna nog netjes verpakken, want omdat het voor Moederdag was, wilden we er wel een leuke attentie van maken."

Dankbaar

De vraag naar de producten was groot. Zo groot zelfs dat aan sommige bestellingen geen gehoor gegeven kon worden. "We waren er echt blij mee en zijn dankbaar dat mensen zo enthousiast zijn, maar we zijn afhankelijk van vrijwilligers die we natuurlijk niet dag en nacht konden laten werken", zegt hij lachend. Zaterdag werden er op verschillende locaties geheel op gepaste afstand de bestellingen van de moederdagactie opgehaald en door verschillende bezorgers bezorgd bij de mensen thuis. Verder zijn er een hoeveelheid bakjes advocaat gedoneerd aan de bewoners van verzorgingscentrum Schutse Zorg te Sint-Annaland. Zie de website van de Thoolse Bode voor de sponsoren. De opbrengst van de actie werd tegelijkertijd met de donatie aan de bewoners van de Schutse bekendgemaakt. De geslaagde actie heeft uiteindelijk een bedrag opgeleverd van €1600 euro.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES