Afbeelding

Familiebedrijf Wilthagen komt met unieke producten

Door: Vera de Geus Algemeen

Frank Wilthagen is bijna een beroemdheid op Tholen, zoals zijn familiebedrijf in ambachtelijke vleesproducten dat ook is. Al 45 jaar staat het bedrijf als een huis. De bedrijfsvoering kabbelt echter niet al decennia lang voort, want bij Wilthagen BV staat men niet stil.

"Innovatie is van levensbelang voor ons bedrijf", zegt directeur Frank Wilthagen. "We zien dat er rondom het houden van dieren voor vlees steeds meer tegenstand wordt georganiseerd. Ik noem even CO2, stikstof en de stankdiscussie. Hierdoor moesten we als vleesbedrijf omschakelen naar een ander verdienmodel. De laatste jaren hebben we veel tijd, energie en geld geïnvesteerd in het produceren van kroepoekproducten. In het verlengde hiervan zijn we momenteel bezig om groente hierin te verwerken", zo legt hij uit. "Eerder kwamen we al met zeewier-kroepoek. We zijn namelijk altijd op naar producten die passen bij onze klanten", aldus Wilthagen. "Frank runt het familiebedrijf samen met zijn broer Marcel. "Wij zijn echte doeners, gaan graag een uitdaging aan. Wel overdacht, eerst sparen en dan pas uitgeven. Zo zijn we ook opgevoed en dat zie je ook terug in onze bedrijfsvoering. Wilthagen BV is dan ook een kleine, maar flexibele en innovatieve speler in de markt." De toekomst van het bedrijf lijkt veiliggesteld. In 2018 is ook de derde generatie Wilthagen toegetreden tot het bedrijf. De tweede en derde generatie gaan samen aan de slag met nieuwe keuzes. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief