Afbeelding

Hoe het Roosevelt-biertje een bestseller werd...

Door: Vera de Geus Algemeen

Misschien wel 50 biertjes heeft Bas Quist (op de foto links) van Huys van Roosevelt geproefd om te bepalen welk Roosevelt-biertje speciaal voor het restaurant in Oud-Vossemeer gebrouwen zou gaan worden. Dat is nu vier jaar geleden, maar dit biertje is nog altijd de bestseller. Ook bieren met Vosmeers getinte namen als Hommel en Timmermans lopen goed.

"Je ziet een duidelijke trend waarbij een gewoon pilsje prima is, maar waarbij een lokaal speciaal biertje de absolute voorkeur heeft", aldus Quist. Het Huys van Roosevelt bespeurde deze trend vier jaar geleden al en besloot voor haar eigen gasten een speciaal biertje te laten brouwen. Het Roosevelt-biertje. Quist was zelf betrokken bij het proeven en kiezen van het enige echte Roosevelt-bier. "Dat was een zware week", lacht hij. "We begonnen met vijftig soorten bier, dat werden er vijftien en toen weer proeven. Net zo lang tot je de juiste keuze hebt gemaakt. Daar zijn we in geslaagd, want het bier dat speciaal voor ons restaurant gebrouwen wordt, is blond, is niet te zwaar en drinkt met een alcoholpercentage van 6,5 procent makkelijk weg. Dat was een vereiste, want zo'n biertje kun je net als wijn uitstekend bij het diner drinken. Het Roosevelt-biertje is dan ook absoluut de bestseller van de drankenkaart. Onze gasten vinden het leuk om het eens te proberen. Als mensen om een biertje vragen, benoemen we even dat we ons eigen biertje hebben en dat zorgt altijd voor nieuwsgierigheid. Doorgaans volgt het tweede Roosevelt-biertje snel, want het is echt een heerlijk biertje", besluit hij. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief