Obs de Casembroot ruimt zwerfafval voor World CleanupDay

Obs de Casembroot ruimt zwerfafval voor World CleanupDay

THOLEN - Woensdag 16 september is het World CleanupDay voor de scholen. Groep 8 van obs de Casembroot ging afgelopen maandag  alvast aan de slag voor de World CleanupDay. De leerlingen gingen de uitdaging aan om gezamenlijk 500 stuks zwerfafval te verzamelen in 1 uur tijdsbestek. 


"De route ging langs de zeedijk en parkeerplaatsen vanaf de haven naar de grote Nol. Op dit traject werd maar liefst 1309 stuks afval geprikt", vertellen natuurouders Digna van Poortvliet en Renée Quist. "En dat in slechts 1 uur tijd. De uitdaging werd dus ruimschoots behaald. Kinderen waren onder de indruk van de hoeveelheid zwerfafval. Op deze manier maken we kinderen bewust van de gevolgen van zwerfafval; plastic soep."

"Dit traject maakt obs de Casembroot ieder jaar schoon met de groep 7 of 8. We zijn daar een aantal jaar geleden mee begonnen. We kunnen helaas nog niet constateren dat het probleem van zwerfafval minder wordt. De grootste hoeveelheid zwerfafval werd gevonden op het havenplateau en de parkeerplaats van de grote Nol waar afvalbakken ontbreken. Positief om te vermelden is dat de jutbak op de grote Nol wel goed gebruikt wordt. Deze is echter te ver van de parkeerplaats. Het zwerfafval werd allemaal op de foto gezet voor het afvalonderzoek van de Plastic Soup Foundation via de Litterati app", zeggen zij. 

De opruimactie was in samenwerking met de natuurouders. Het eiland Tholen telt 40 natuurouders die betrokken zijn bij 17 scholen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief