Afbeelding
Foto: Rien Burger

Gigantische brand bij keukenbedrijf Potter eindelijk meester

Door: Vera de Geus Algemeen

SINT MAARTENSDIJK- De brandweer heeft de gigantische brand die bij keukenwinkel Potter aan de Nijverheidsweg in Sint Maartensdijk onder controle. Het familiebedrijf ging zaterdagavond compleet in vlammen op.


Iets na 22.00 uur ontstond de brand aan de Nijverheidsweg. Er werd groot alarm geslagen en meerdere brandweerwagens kwamen ter plaatse. Snel volgden meerdere korpsen om de brand onder controle te krijgen. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen loods. In die loods zit een caravanstalling. Tijdens het blussen kwamen verontruste caravaneigenaren polshoogte nemen.

Zo nu en dan klonken er knallen uit het pand. Volgens de veiligheidsregio zijn dat kleine inpandige explosies van diverse materialen. De brandweer wist de brand rond 01.00 uur onder controle te krijgen. Het pand ging volledig in vlammen op. Het nablussen nam nog veel tijd in beslag. Netbeheerder Enduris kwam ter plekke om gas en stroom in het pand af te sluiten. 

Bij de brand kwam veel rook vrij. Mensen die last hadden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Daarnaast kwam er bij de brand aardig wat vliegvuur vrij. Het kan zijn dat er roetdeeltjes en verbrandingsresten in de straat en tuinen zijn gevallen. Wanneer je deze gaat opruimen moet je handschoenen aantrekken. Meubels en andere spullen waar roet op gevallen is moeten grondig met warm water en zeep worden gewassen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief