<p>Het gezin Van de Vlies.&nbsp;</p>

Het gezin Van de Vlies. 

(Foto: Iman Fase)

Alex van de Vlies: “Als er al iets te koop komt, dat moet er snel bij wezen’

Ode aan het dorp! Alex van de Vlies (44), woont sinds twee jaar in Strijenham met zijn vrouw en drie kinderen van 19, 16 en 12 jaar. Ook zijn kinderen vinden de vrijheid in het buurtschap geweldig. “Wij houden niet van drukte”, zegt Alex. 


Precies daarom tipte Job Schot (zie interview 1 op deze pagina) Alex van de Vlies. Ze kennen elkaar van het vissen en Job wist dat Alex graag in Strijenham wilde wonen. “Maar er komt hier echt zelden iets te koop”, weet hij. “En áls er al iets te koop komt, dat moet er snel bij wezen.” Dankzij de tip van nu buurman Job, lukt het Alex om het huis te kopen. Zo verhuisde het gezin Van de Vlies twee jaar geleden van Tholen naar Strijenham. “Als ik alleen naar mezelf kijk, zou ik gerust nog veel verder buitenaf willen zitten, maar de rust en de ruimte die je hier hebt, is eigenlijk al uniek. Nu de kinderen wat ouder zijn, zoeken ze nog steeds niet de drukte op. Ook voor oudere jeugd is het hier leuk. Hier kun je nog wel eens met een brommertje scheuren”, zegt hij lachend.

“Als ze naar vrienden willen, brengen we ze er natuurlijk heen. De jongste is dikke vrienden met de buurjongen dus die is graag op en rond het erf.” De saamhorigheid is volgens Alex groot op Strijenham. “We hebben een whatsapp-groep met alle plusminus 25 gezinnen die hier wonen. Als er hier iets is, bijvoorbeeld een vermiste hond, helpt iedereen mee. Dat zie je elders niet zo gauw. Ik wil hier dan ook graag blijven. In de stad zal ik nóóit gaan wonen”, zegt hij met klem. “Mij te druk. Dat gestress daar, niks voor mij”, besluit hij. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief