<p>Archieffoto gemaakt voor corona.&nbsp;</p>

Archieffoto gemaakt voor corona. 

(Foto: )

Tholen geeft toestemming voor geveltuintje als je geen voortuin hebt.

THOLEN - De gemeente Tholen moedigt inwoners aan die geen voortuin hebben om eem geveltuintje aan te leggen. Daarmee wordt het aangezicht van een straat wat fleuriger én daarnaast loopt regenwater zo beter weg. 


“Naast het openbaar groen zorgen ook groene tuinen voor een prettig woonklimaat. Maar niet iedereen heeft een (voor)tuin. Sommige woningen grenzen direct aan de stoep, waardoor er weinig groen in de straat is. Geïnteresseerden die geen voortuin hebben en hun woning én straat op willen fleuren kunnen een geveltuintje aanleggen”, zo zegt de gemeente Tholen. 

Een geveltuin is een strook grond die tegen de voorgevel van de woning ligt. Deze strook ligt in de openbare ruimte. Een geveltuin is 1,5 stoeptegel (45 cm) breed en maximaal de breedte van de gevel. De bewoner zorgt zelf voor de inrichting en het onderhoud. Het fleurt uw woning én de straat op, hett zorgt voor een groenere en gezondere leefomgeving, het zorgt ervoor dat regenwater beter wegloopt, de planten en bloemen trekken allerlei kleine dieren en vogels aan en een geveltuin houdt minder warmte vast dan tegels of beton. Geïnteresseerden lezen meer over de spelregels en welke beplanting hoort bij het aanleggen van een geveltuintje op www.tholen.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief