Afbeelding
Foto: Iman Fase

Nina de Ruijter: ‘Meiden kunnen net zo goed of zelfs beter zijn in voetbal dan jongens’

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De Oranje Leeuwinnen worden steeds populairder en jaar op jaar gaan meer meiden en vrouwen in clubverband voetballen. In het seizoen 2019/2020 groeide het aantal vrouwelijke KNVB-leden met bijna één procent, het jaar ervoor was dat zelfs 1,64 procent. Daarmee telt ons land inmiddels 162.471 vrouwelijke KNVB-leden. Ook op Tholen wint dames- en meisjesvoetbal terrein. We spraken met de voorzitter, de trainster van het meidenelftal en een fanatieke speelster van NOAD’67.

Nina de Ruijter is bijna 13 jaar en woont in Sint Philipsland. Ze zit in de brugklas op de RGO in Middelharnis. Ze zit alweer bijna vijf jaar op voetbal. Nina is een erg fanatieke speelster en is trots op het meidenelftal van NOAD’67.

Nina is één van de speelster van MO14 van NOAD’67 in Sint-Philipsland. Ze traint twee keer in de week, op dinsdagavond en op donderdagavond. Normaliter worden de wedstrijden op zaterdagochtend gespeeld. Daarvoor moet het team regelmatig dieper Zeeland in. “Mijn band met mijn teamgenoten is best wel goed. Met de een beter dan de ander, maar ik kan het met iedereen goed vinden”, vertelt ze. “Ik begon met voetballen toen ik acht jaar was”, vertelt Nina. “Ik wilde heel erg graag op een sport en dat het liefst een teamsport. Dat leek me het leukste. Voetballen vond ik altijd eigenlijk wel heel leuk. Ik ben erg fanatiek als het gaat om voetbal en bij een wedstrijd speel ik altijd op mijn best”, zegt ze. 

Toch is het niet zo dat Nina naast het voetbalveld erg met voetbal bezig is. “Ik volg de Oranje Leeuwinnen niet. Eerlijk gezegd heb ik, naast dat ik op voetbal zit, eigenlijk niet zoveel interesse heb voor dat soort dingen. Wel vind ik het altijd leuk om met mijn vader naar Ajax te gaan.” Nina zou het andere meiden zeker aanraden om ook op voetbal te gaan. “Het is een hele leuke sport. Je staat eigenlijk nooit stil dus het is ook nog goed voor je. Ik vind dat het een sport voor iedereen. Meiden kunnen net zo goed of zelfs beter zijn dan jongens. Daarom vind ik het leuk dat er steeds meer aandacht is voor vrouwenvoetbal.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief