Afbeelding
Foto: Edwin Koolen

Fotograaf Iman Fase over zijn werk voor de Thoolse Bode

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De week van 1 tot en met 7 juli is uitgeroepen tot de week van de huis-aan-huiskrant. Het is namelijk best bijzonder te noemen dat je iedere week een gratis krant in de bus krijgt met daarin nieuws, interviews en reportages uit jouw gemeente. Toch heeft de branche het zwaar, maar we werken hard om iedere week en gratis Bode op je mat te laten vallen. In drie portretten laten we een paar van de gezichten achter de Thoolse Bode zien. Als derde het woord aan freelance fotograaf Iman Fase. 

Fotograaf Iman Fase maakte op 3 november 2012 zijn allereerste foto voor de Thoolse Bode. Sindsdien heeft hij honderden foto’s voor deze huis-aan-huis-krant gemaakt. “Het is ontzettend leuk om op pad te gaan voor de Bode. Je leert veel mensen kennen en daarnaast is het natuurlijk erg leuk om je foto’s gepubliceerd te zien”, zo vertelt hij.

Via een collega-fotograaf raakte Iman betrokken bij de Bode. “Ze zochten nog een fotograaf op Tholen dus ik heb toen gezegd dat ze me best mochten bellen”, zegt hij. “Ik fotografeer dus alweer bijna tien jaar voor de Thoolse Bode. Het blijft leuk om te doen. Ik ga graag ‘en route’ en wil graag de tijd voor een foto nemen. Je kunt als fotograaf wel roepen: ‘doe maar alsof ik er niet ben’, even klikken en weer in je auto springen, maar daar wordt de foto niet mooier van. Je wilt natuurlijk een spontane foto en dat lukt nu eenmaal beter als mensen zich een beetje op hun gemak voelen.”

De Bode heeft een groot bereik op het eiland Tholen, waar Iman zelf ook woont. Hij krijgt dan ook regelmatig complimenten voor zijn fotowerk. “Je krijgt ontzettend veel leuke reacties, van allerlei mensen. Dat maakt de samenwerking met de Bode zo leuk. Sowieso is het tof om je foto op de voorpagina van de Thoolse Bode zien”, zegt hij. Wat zijn leukste opdracht voor de Thoolse Bode was? “Het bezoek van koningin Maxima en koning Willem-Alexander in 2018 vond ik bijzonder om te doen!” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief