Afbeelding
Foto:

Wethouder Van Leeuwen snapt wantrouwen onder bevolking: ‘Ik ga de rolbrug niet wekelijks heropenen’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

“Over deze rolbrug is veel gezegd en geschreven,” zei wethouder Corniel van Leeuwen vorige week woensdag bij de heropening. “We vertrouwen erop dat alle problemen verleden tijd zijn en het doel om een ommetje te maken rond de haven kan  weer.”

De problemen die er waren met betrekking tot veiligheid, vandalisme en onduidelijk gebruik zijn met deze grondige herziening voorbij. “Het probleem was dat hij het door een combinatie van factoren niet deed. Met de aannemer, het waterschap en de gemeente hebben we samen naar een oplossing gezocht en deze gevonden. We hebben goede afspraken gemaakt en fijn samengewerkt. Als gemeente Tholen zijn wij blij met deze heropening. In het voorjaar hebben we de knoop doorgehakt en zijn we tot deze robuuste oplossing gekomen. Wat ons betreft blijft het dan ook bij deze tweede opening.” 

De kosten van in totaal 195.000 euro zijn voor tweederde deel voor het waterschap en voor eenderde deel voor de gemeente Tholen. Het onderhoudscontract loopt nog een jaar door. Na volgend jaar is de brug eigendom van de gemeente en is het beheer in zijn geheel voor de gemeente zelf. “De reactie van de gemeenschap zal wel zijn: ‘Oh doet ie het weer? En voor hoelang deze keer?’, zegt van Leeuwen op cynische wijze. Dat er nu geen technische problemen meer komen kan hij niet garanderen. “Ik hoop oprecht dat er vanaf nu nog weinig over deze brug gecommuniceerd gaat worden, want ik ga géén wekelijkse opening doen hier,” zegt hij tot slot lachend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief