Afbeelding
Foto: IMAN FASE

Clementina Kot: ‘We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur’

Door: Vera de Geus Algemeen

Clementina Kot (43) is leerkracht in groep 8 van de Rehobothschool in Stavenisse. Zij schakelt graag de hulp van de Natuurouders in. “Zij zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Daar zijn we erg blij mee.  ” 

“De kinderen leren al jong dat de aarde, en alles wat daar op leeft, geschapen is door God. Zo mooi is alles geschapen. Dat zien we terug in de natuur. We proberen de kinderen liefde bij te brengen voor de prachtige natuur en uiteindelijk ook voor de Schepper van alles. Wij hebben de opdracht gekregen om voor de aarde te zorgen, dus ook voor de natuur. De natuurouders zorgen ervoor dat de kinderen letterlijk in aanraking gebracht worden met de natuur. Tijdens die lessen zie je de verwondering voor de natuur bij kinderen. Door het zelf te zien en te ervaren, zien ze hoe mooi alles geschapen is. Dan gaan kinderen van dichtbij zien hoe belangrijk het is dat ze goed voor de natuur zorgen. Dat kun je in een gewone les niet zomaar bereiken”, zo legt Clementina uit.

“We hebben al heel lang een natuurouder bij ons op school, maar sinds vorig jaar zijn er een aantal enthousiaste ouders bijgekomen. Daar zijn we erg blij mee. Zij ontzorgen de leerkrachten door de lessen op dat gebied voor ons te verzorgen. Ook de materialen die daarvoor nodig zijn worden door hen geregeld. De kinderen zijn erg enthousiast voor de natuurlessen. Zowel buiten als binnen. Ze zien buiten wat ze in theorie geleerd hebben. Het is prachtig om te zien hoe ze van alles ontdekken en ervaren tijdens de buitenlessen. Ze kunnen het wel een hele dag volhouden buiten. Kinderen vragen regelmatig of we nog een buitenles gaan doen. Maar ook voor de gewone lessen zijn de kinderen enthousiast. Ze denken graag  mee met moeilijke vraagstukken die de natuur aangaan.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief