Excursie groep 7/8 van CNS De Regenboog op het schor en slik van de Krabbenkreek
Excursie groep 7/8 van CNS De Regenboog op het schor en slik van de Krabbenkreek Foto: H. van de Griend

Groep 7/8 van CNS De Regenboog maakt Natte Laarzentocht

Sport en vereniging

THOLEN - De vrijdag voor de herfstvakantie is groep 7/8 van CNS De Regenboog uit Tholen op excursie gegaan. Dit keer werd een bezoek gebracht aan het schor en slik van de Krabbenkreek.

Na de gastles van George Koenders op donderdag 21 oktober jl. over het ontstaan van Zeeland, was het een dag later tijd om de natuur in te trekken. Groep 7/8 van CNS De Regenboog bracht o.l.v. enkele gidsen een bezoek aan het schor en slik van de Krabbenkreek.

Tijdens een twee uur durende wandeltocht over het schor en slik konden de kinderen aan den lijve ondervinden wat zo’n schorrenlandschap nu precies is. Er werd onderweg van alles geproefd. Met name lamsoor en de laatste restjes zeekraal vielen bij de leerlingen in de smaak.

Hoewel er een krachtige wind stond, genoten de kinderen van het buiten zijn. De vies wordende en soms natte kleding mocht de pret niet drukken. 

Na afloop van deze Natte Laarzentocht was het tijd voor de lunch. De leerlingen hadden allemaal boterhammen meegenomen. In de luwte van de dijk werden deze met smaak opgegeten. 

Daarna was het tijd om weer naar Tholen te gaan. Een zestal ouders, die het rijden en begeleiden mogelijk hadden gemaakt, bracht groep 7/8 terug naar de Brede School. Het was een leuke afsluiting van de eerste schoolweken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief