Afbeelding
Foto: Melissa Schuurman

Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

Door: Neil Schuurman Algemeen

SINT-ANNALAND - De sfeer op de braderie in Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup uit Hoogerheide, goed in. Foligroup is een samba slagwerkgroep. Zij kwamen deze middag muziek brengen op de braderie. Ben is de leider van de groep.

“Foligroup betekent eigenlijk vanuit het Afrikaans; ‘er is geen beweging zonder ritme’. Dat proberen wij dan ook uit te dragen door overal een leuk stukje muziek van te maken. Er zijn ritmes die standaard zijn in samba muziek, dat zijn vaste ritmes. Daarnaast schrijf ik de nummers zelf.” Ben verklaart: “Ik probeer wel altijd mijn eigen draai eraan te geven. Er zijn ook nummers die ik volledig uit het niets heb geschreven, maar wel altijd passend in deze muziekstijl.”

De groep oefent anderhalf uur per week om te kunnen spelen op evenementen zoals deze braderie. Wat Foligroup zo bijzonder maakt, is dat het een groep is waarbij iedereen kan en mag aansluiten. Ook als je denkt dat je geen muziekinstrument kan spelen of vanwege financiële tekorten niet bij regulieren lessen kan aansluiten. Maar ook voor mensen die niet het eerste jaar alleen maar muzieknoten willen leren: “Bij ons kan iedereen meedoen en je kan gelijk vanaf de eerste dag meespelen. Iedereen is welkom bij ons: Als je tot 4 kan tellen, kan je meespelen”. Dat ze een hechte groep zijn kun je goed merken, ze doen het echt samen. Een soort familie noemen sommige bandleden het ook wel. Iedereen is erg enthousiast om te mogen spelen op de braderie. “We doen dit echt voor de lol en dat werpt zijn vrucht af.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief