Madelaine
Madelaine Foto: Jacoline de Boer

Madelaine (10) is blij dat ze vorige week weer naar school kon: ‘Vrienden en vriendinnen gemist’

Door: Jacoline de Boer Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Vorige week gingen de scholen, na een warme én lange zomervakantie, weer van start. Dat betekende voor veel leerlingen dat het klaar was met uitslapen en iedere dag doen waar je zin in hebt. De wekker wordt weer gezet, de broodtrommels gevuld en de schooltassen ingepakt. 

De tienjarige Madelaine Schaap uit Oud-Vossemeer heeft een hele leuke zomervakantie gehad. Zin in school had ze ook wel weer want haar vrienden en vriendinnen heeft ze wel gemist. Wat ze in de vakantie niet heeft gemist is rekenen en verkeer. “Rekenen vind ik soms een beetje moeilijk en daarom stom. Verkeer vind ik gewoon saai. Wat ik wel leuk vind is gym, want dan kan je lekker bewegen.” Sporten is sowieso iets wat Madelaine leuk vindt. In haar vrije tijd rijdt ze paard en zit ze op dansles.

Madelaine is nu de zomervakantie voorbij is gestart in groep zeven op de Sint-Anthoniusschool in Oud-Vossemeer. “Dit jaar gaan we meedoen aan een legowedstrijd. Als we deze winnen mogen we naar de wedstrijd in de Benelux en als we die winnen mogen we naar Amerika. Het is alleen wel een beetje jammer dat er maar 10 kinderen mee mogen doen en wij met 18 kinderen in de klas zitten’, vertelt Madeleine. Waar ze nu ook alweer naar uitkijkt is het einde van het schooljaar. “Na het einde van dit schooljaar mag ik naar groep acht. We gaan dan op kamp en doen net zoals dit jaar een musical of een eindfilm. Daarna wil ik naar de sportklas van het Rijks”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief