Nieuwbouw voor basisscholen Smerdiek in 2021 klaar

SINT-MAARTENSDIJK - In het meest gunstigste geval kan de nieuwbouw voor de twee basisscholen in Sint-Maartensdijk medio 2021 in gebruik worden genomen. Dat stelt wethouder Peter Hoek.


Vanaf aanstaande vrijdag, 29 maart, ligt het ontwerpbestemmingsplan voor het nieuwe schoolgebouw voor de Juliana van Stolbergschool en de Rieburch ter inzage bij de gemeente Tholen. "We hebben twee inloopavonden gehouden over de nieuwbouwplannen en de uitkomsten daarvan zijn positief", stelt wethouder Hoek. Wel is er één zienswijze binnengekomen van een omwonende. "Die zienswijze heeft betrekking op de privacy van die inwoner. Het gebouw wordt twee verdiepingen hoog en die inwoner wil weten wat voor consequenties dat heeft op de inkijk in zijn woning en tuin." De gemeente neemt die zienswijze mee en probeert daar in het ontwerp rekening mee te houden.

"Een bestemmingsplanprocedure duurt meestal ongeveer één jaar en we hopen natuurlijk dat traject zonder vertraging te kunnen doorlopen." Daarna zou nog één jaar gebouwd moeten worden dus in het gunstigste geval gaan de deuren van de nieuwe school medio 2021 open. "Maar er moet nog veel gebeuren, onder andere een aantal woningen van Stadlander moeten tegen de vlakte maar we gaan er vol goede moed tegenaan."  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief