Logo internetbode.nl/tholen

Publiek heeft een dag extra voor bezichtigen Kunstroute Tholen

THOLEN – De Stichting Kunstkring Tholen houdt eind deze maand de 21e editie van Kunstroute Tholen. Dit keer kunt u maar liefst drie dagen genieten van kunst op zijn best. Kunstroute Tholen wordt gehouden op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 april. Op de agenda staan beeldende kunst, poëzie, kinderkunst en muziek. Aan de rij van vertrouwde programmaonderdelen zijn enkele nieuwe aanwinsten toegevoegd.


De officiële opening van de 1500 stappen tellende Kunstroute Tholen is op woensdagavond 26 april in de Onze Lieve Vrouwekerk. In de drie daaropvolgende dagen ademt het hart van Tholen weer een en al kunst. "In ons altijd mooie Tholen waar veel kunststromingen worden beoefend zal kunst opnieuw een verbindende functie gaan vervullen", vertelt Martijn Meerman, bestuurslid van Kunstkring Tholen opgetogen. "De deuren van kerken, historische gebouwen en prachtige woningen gaan weer breed open voor publiek. Kunstroute Tholen verbindt de talenten van amateur- en professionele kunstenaars met de cultuurhistorische schoonheid van Tholen." Meerman meent dat kunst op veel terreinen een verbindende positie bekleedt. "Kunst heeft in die zin een functionele status dat het bij iedereen iets teweegbrengt. Je kunt meedoen, maar meedoen is ook gewoon kijken, op je laten inwerken en er een mening over vormen. Hoe je kunst ervaart is maar net hoe je het benadert." Het thema van de 21e editie luidt: Het Noorden. "Het is een inspirerende houvast, maar geen absoluut uitgangspunt. Het thema reikt naar het noorderlicht wat op artistiek niveau kan worden uitgelegd als het uitlichten of vertolken van kunst."

Ruimte Kunstroute Tholen biedt ruimte aan kunst in de breedste zin van het woord. "De travalje op de Markt zal dienst doen als een haiku huisje. De ingezonden niet rijmende korte haiku dichtwerken zijn daar te lezen", licht bestuurslid Marja Dekkers toe. "Je kunt bij de travalje ook een kleine bijdrage doneren voor StaVoord6. Deze stichting zet zich voor de realisatie van een duurzame vakantiewoning voor mensen met een slechte levensprognose." In de Gasthuiskapel exposeren de gastkunstenaars Jan Verschueren en Frank van Hooren uit België en Jos Rijff uit Wouw.Op muzikaal vlak is er eveneens veel te beleven. Bestuurslid Andrea van de Velde verklapt dat de 27e de a cappella groep Voices in Harmonie optreedt in de Rooms Katholieke kerk. Later die middag volgt er een indrukwekkend studentenstrijkkwartet van het conservatorium uit Tilburg. "We zijn ook blij opnieuw de Celtic Music Band Slán op 29 april in het oude stadhuis te mogen verwelkomen."

Musical In samenwerking met de theatergroep De Vliegende Speeldoos komt de Kunstkring Tholen op de 28e voor het eerst met een musical. Kinderen van de Thoolse basisscholen spelen hierin een rol. Van de Velde: "We hebben 110 aanmeldingen ontvangen. Dat is geweldig. We hebben nog ruimte voor tien kinderen." Op de dag van de uitvoering wordt de musical Ester met begeleiding van echte acteurs, zangers en dansers ingestudeerd. Om 16.00 uur is de voorstelling in sport- en gemeenschapscentrum Meulvliet te zien. "We hopen op veel belangstelling." Entreekaarten zijn voor 2.50 euro verkrijgbaar bij Hage Babymode-Textiel aan de Dalemsestraat 17 in Tholen. Kunstroute Tholen is op 27 april van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken, op 28 april van 14.00 tot 20.00 uur en op 29 april van 12.00 tot 18.00 uur.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief