Tholenaar Bart Nieuwkoop debuteert met Feyenoord

THOLEN – Het zat er al een poosje in maar op zondag vier oktober 2015 was het zover. Voor het eerst in de geschiedenis debuteert een Thoolse jongen in de vaderlandse eredivisie. Om half één in Doetinchem tegen de Graafschap speelde Bart Nieuwkoop met zijn club mee als rechtsback.


Bart Nieuwkoop werd op zeven maart 1996 geboren in Bergen op Zoom. Zijn woonplaats was Tholen. Als 4-jarig jochie wordt hij lid van Tholense Boys. Eigenlijk vanzelfsprekend want de hele voetbalfamilie Nieuwkoop hoorde bij die club. Op 9-jarige leeftijd wordt hij gescout door RBC, waar hij zich verder ontwikkelt tot RBC in 2011 failliet gaat. Bart komt bij Feyenoord terecht en kreeg afgelopen zomer een profcontract aangeboden voor drie jaar. Eigenlijk is hij een middenvelder, maar op dit moment is hij harder nodig in de defensie. Op 12 oktober 2012 debuteert hij in het Nederlands elftal onder de 17. De prestaties zijn goed en achtereenvolgens wordt Nieuwkoop geselecteerd voor Oranje, maar dan de 18, 19 en nu onder de 20. Daar is hij op dit moment ook actief. Intussen speelde hij al 18 interlands.

Debuut eredivisie Bart Nieuwkoop: “Afgelopen vrijdag kreeg ik al de eerste hint en zaterdag werd het definitief. Ik zou zondag opgesteld worden als rechtsback in de wedstrijd tegen De Graafschap. Het gaf me een mooi gevoel. Ik kon ’s nachts gewoon goed slapen en zondag om half 9 werden we gewekt. Na het ontbijt gingen we per bus naar Doetinchem en daar was net als altijd het omkleden en de warming-up. Mijn medespelers vonden het allemaal leuk en iedereen kwam wel met tips, maar de meest voorkomende tip was: blijf vooral rustig. Net als elke speler had ik een gesprek met coach Giovanni van Bronckhorst. Ik kon mijn zenuwen goed in bedwang houden en kwam met een blij gevoel het veld op. Ik had geen angst voor een blunder of slecht spel. Wel baalde ik natuurlijk toen we met 1 – 0 achter kwamen. Het belangrijkst is immers niet dat ik goed speel, maar dat we als team de drie punten halen. De stemming in de kleedkamer was in de rust natuurlijk niet best en net als bij elke wedstrijd gaf de trainer ons aanwijzingen."

Tweede helft Nieuwkoop: "In de tweede helft ging het stukken beter. Ik wilde mezelf laten zien en trok mee naar voren. Dat gebeurde niet spontaan maar was gewoon een deel van de opdracht. Ik wist niet van tevoren dat ik gewisseld zou worden, maar Van Bronckhorst zag natuurlijk dat ik er door zat. Ik had een pijnlijk bovenbeen en het was goed dat er gewisseld werd. Net als elke wedstrijd leerde ik er weer van. Ik ben best wel tevreden over het verloop. Er kwamen na de wedstrijd heel veel reacties en dat is natuurlijk altijd leuk. Ik heb nog geen tijd gehad om terug te kijken, want ik ben weer al op trainingskamp met Oranje onder de twintig. Ik weet ook niet of er nog Tholenaren op de tribune zaten. Ik was zondag een uurtje thuis en toen moest ik al weer vertrekken. We staan met Ajax bovenaan en hebben de ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen," aldus een nuchtere Zeeuwse Bart Nieuwkoop.

BIJDRAGE FRITS SIMONS 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief