Afbeelding
Foto: Google Maps

Gebouwen De Meestoof overgedragen voor één euro

Door: Remko Vermunt Algemeen

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen heeft de gebouwen van Streekmuseum de Meestoof, inclusief de brandweerkazerne, voor het symbolische bedrag van één euro overgedragen aan het museumbestuur.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders onlangs besloten. De gebouwen zijn 'gekocht' voor één euro, maar het bestuur krijgt wel een bijdrage van 90.000 euro. Dit geld is mede door de provincie beschikbaar gesteld als cofinanciering voor het atrium dat het gemeentebestuur wil bouwen. "De planning daarvan zal de komende weken worden afgerond waarna de aanbesteding kan gebeuren en de vernieuwbouw in het komende najaar van start kan gaan", aldus het museumbestuur. De feestelijke heropening voor het nieuwe seizoen staat gepland voor zaterdag 6 april. "De commissaris van de koning, de heer Han Polman, heeft toegezegd deze opening te verrichten."

Brandweerkazerne

Naast de 90.000 euro wordt ook een eenmalige bijdrage overgemaakt van 30.000 euro voor het opknappen van de voormalige brandweerkazerne die op dit moment in gebruik is als depot. "De gemeente die dit gebouw voor de sloop had aangemerkt, is bereid de geschatte sloopkosten beschikbaar te stellen voor de noodzakelijke renovatie." Ook de parkeervoorzieningen zullen in het kader van de overdracht belangrijk verbeterd kunnen worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief