Afbeelding
Foto: Marijn Riemens

Stembureau Dalemhof trekt jong en oud

Door: Marijn Riemens algemeen

THOLEN - De gemeenteraadsverkiezingen zijn in volle gang. Ook in Wooncentrum Dalemhof duiken inwoners van Tholen de stemhokjes in om hun keuze te maken.

Voorzitter David Coppoolse (74) is al vanaf 7.30 uur in het stembureau te vinden. ''In het begin was het rustig, maar nu begint het drukker te worden. In ieder geval zijn er al meer stemmers op dit tijdstip langs geweest dan vier jaar geleden.'' Ook Huigje Vroegop, stembureaulid, is al vanaf de vroege morgen in Dalemhof te vinden. ''Lid zijn van het stembureau is mooi maatschappelijk werk, want je levert een bijdrage aan het recht dat Nederlanders hebben.'' Om 11.00 uur waren er al 278 stemmen uitgebracht bij het stembureau.

Eén van de stemmers is de 76-jarige mevrouw Van Dijk uit de Prins Clauslaan. ''Ik stem niet altijd, maar deze keer ben ik toch gegaan. Het is toch wel belangrijk om je voorkeur te laten blijken.'' Daaf Guequierre is het daar mee eens. ''Wie niet stemt is tegen de grootste partij. Ik vind dat je geen recht van spreken hebt als je geen moeite doet om te stemmen.''

Stemgerechtigden hebben nog tot 21.00 uur de tijd om in hun kern een stembureau te bezoeken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief