Afbeelding

Meningsverschil tussen koper en verkoper loopt uit de hand in Stavenisse

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

STAVENISSE – Drie mannen zijn vrijdagavond 4 mei rond 23.20 uur aangehouden na een conflict in een woning aan de Burgemeester Sluijmersstraat in Stavenisse. De aanleiding van het conflict zou een meningsverschil over de aankoop van een hond zijn.

Vrijdagavond kwamen er meerdere meldingen binnen bij de politie over het handgemeen in de woning. Meerdere politie-eenheden werden naar het opgegeven adres gestuurd. De agenten spraken aan het begin van het dorp af voor een 'plan de campagne'. Het conflict zou nog steeds gaande zijn in de woning. Uit een melding bleek dat er mogelijk een vuurwapen was getoond door een van de mannen.

Bij aankomst in het dorp kwam een personenauto zonder verlichting de agenten tegemoet. In het voertuig zaten drie mannen en een hond. De politie vroeg waar zij vandaan kwamen. Daarop antwoorden de mannen het adres van het conflict. De gegevens van de mannen werden opgevraagd en de uitlevering van het vuurwapen werd gevraagd.

De drie mannen waren een 24-jarige Amsterdammer, een 23-jarige Londenaar en een 27-jarige man uit Uithoorn. Ze bleken geen wapen bij te hebben. Wel namen de agenten een breekijzer en een honkbalknuppel in beslag.

De vechtersbazen zijn aangehouden. De tegenpartij heeft aangifte gedaan van diefstal met geweld. Zaterdag zullen de mannen een verklaring afleggen over hun betrokkenheid bij het conflict. Tot die tijd blijven zij in een politiecellencomplex. De politie doet onderzoek naar de zaak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief