Ruim 120 deelnemers liepen mee met de avondvierdaagse FOTO FRITS SIMONS
Ruim 120 deelnemers liepen mee met de avondvierdaagse FOTO FRITS SIMONS Foto: Frits Simons

Zesde vierdaagse in Stavenisse

Door: Remko Vermunt Algemeen

STAVENISSE – Met dank aan de Oosterscheldestappers wordt het steeds duidelijker dat de Avondvierdaagse een blijvend succes zijn. Ieder jaar komen er meer deelnemers en bijzonder dit jaar was het grote aantal deelnemers aan de 10 kilometer en de vele kinderen en jeugd die meeliepen.

DOOR FRITS SIMONS

'Missie volbracht', zo klinkt het uit de mond van de laatste wandelaars van de 10km die binnenstappen in Dorpshuis De Stove van Stavenisse. "Dat zijn de echte volhouders," geeft David Joppe aan, die samen met Corné van Dijke alle wandelingen heeft uitgezet. "Zij zijn er altijd bij en geven nooit op." Honderdentwintig wandelaars is immers een prachtig aantal, geven ook de drie dames achter de start- en finishtafel aan. Het zijn Henny Schot, Marja van der Wielen en Marianne Groffen. Ze verrichten belangrijk werk: inschrijven, medailles uitdelen, de mensen weer ontvangen en natuurlijk met iedereen een praatje maken. Er wordt immers niet alleen maar gewandeld, de onderlinge contacten zijn zeker zo belangrijk. De vier wandelingen gingen alle kanten op. Het liep allemaal gesmeerd. Het weer was goed en de stemming prima. Ook de EHBO'ers waren aanwezig en de mensen die helpen bij het overzetten op gevaarlijke kruisingen. En op de posten was koek, ijs, drinken of een andere versnapering. Behalve medailles krijgen de kinderen ook een wandeldiploma waar ze erg trots op zijn.

Familietraditie
Voor Syntyche en Kyanen van de Beemd is het al een familietraditie geworden. Elk jaar doen ze mee met hun moeder. De kinderen van respectievelijk 6 en 10 jaar oud vinden het iedere keer weer leuk om mee te doen. Ze doen bijna overal aan mee als er wat te doen is op Stavenisse. "Wandelen is gezellig, je ziet veel anderen en je kunt genieten van de mooie omgeving." Behalve wandelen doen ze ook aan atletiek en turnen. "Je kunt fijn buiten spelen op Stavenisse en je kent iedereen. Het mooiste plekje is de Dijkweg aan de Oosterschelde. Je kunt er heerlijk zwemmen."

Alles goed zo
Nicole Lindhoud uit Poortvliet en Manon Boogert uit Stavenisse behoren tot de jeugd die meeliep. Allebei zijn ze 14 jaar. Ze doen mee omdat ze het wandelen leuk vinden en ook gezellig want je krijgt er veel contacten door. Alle avonden liepen ze mee. "Je hebt ook eens de tijd om na te denken en even alle zorgen te vergeten," geven ze aan. Behalve wandelen houden ze zich vooral bezig met muziek: op Euterpe en op de piano. "Stavenisse is een rustig en gezellig dorp. Iedereen kent elkaar. Het mooiste plekje is Het Veer. Daar gaan we met vriendinnen naar toe en dan luisteren we lekker naar muziek." Manon denkt niet dat ze altijd blijft wonen op Stavenisse. Ze zit nu op school in Bergen op Zoom en het zou kunnen dat ze later voor haar werk ergens naar toe gaat waar meer werkgelegenheid is. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief