Dankzij zijn 'survivallessen' wist Tomer hoe hij moest handelen FOTO PRIVEBEZIT
Dankzij zijn 'survivallessen' wist Tomer hoe hij moest handelen FOTO PRIVEBEZIT

Vader apetrots op reddingsactie tienjarige Tomer

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - De tienjarige Tomer Pulley uit Tholen heeft vrijdag 27 juli geholpen bij het redden van een achttienjarige jongen in zwembad De Spetter. Dat laat zijn trotse vader weten.

Een 18-jarige jongen was van het ondiepe naar het diepe gedeelte van het zwembad gegaan, zonder dat hij kon zwemmen. "Ik was aan het zwemmen in het diepe bad", vertelt de tienjarige Tomer. "Toen zag ik een jongen die veel ouder is. Ik zag hem spetteren en hij had zijn hoofd bijna de hele tijd onder water." Volgens Tomer waren er andere badgasten die vanuit het ondiepe bad aan het wijzen waren naar de jongen. "Daarom deed ik het zekere voor het onzekere: ik pakte hem vast zoals ik geleerd heb bij survival. Ik trok hem naar die man in het ondiepe bad en die hielp hem uit het water." Aan de kant van het zwembad stond het zwembadpersoneel te wachten op de man.

Survivalzwemles

De gemeente bevestigt het heldhaftige verhaal. "Deze jongen heeft (op zijn manier) meegeholpen het slachtoffer van het 2 meter gedeelte naar het 1.40 meter gedeelte van het zwembad te begeleiden. Waarna het slachtoffer, met behulp van familie en zwembadpersoneel, uit het water is geklommen." Bijzonder is dat Tomer één dag eerder nog survivalzwemles heeft gehad. "Zo zie je dat survivalzwemles wel degelijk werkt", aldus zijn trotse vader. Eenmaal aan de kant verloor de achttienjarige jongen zijn bewustzijn. Het zwembadpersoneel heeft voor de zekerheid de ambulance opgeroepen. De jongeman is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis, maar maakt het goed. Hij mocht dezelfde avond weer naar huis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief